Recent Posts

onsdag 4 april 2012

Påskris & tacopaj

Idag har jag haft en lugn dag, lunchade med mamma på Brogyllen. Innan det var dags för dagishämtning så köpte jag med mig björkris och ett par knippen tulpaner från stan, för man måste ju fixa lite fint till påsk! :)




Till middag testade vi ett nytt recept och det blev riktigt gott - se receptet nedan om ni har lust att testa!



Haha ser kanske inte jätte inbjudande ut, men riktigt gott var det ... ja någon matfotograf lär jag väl aldrig bli. ;)



Tacopaj

Vill du ha en mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt creme fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell creme fraiche.

6 port
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt creme fraiché paprika & chili
2 dl lätt creme fraiché
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeno
150 g riven ost
1 tsk paprikapulver

Till servering:
3 dl gräddfil
tacochips

Gör så här:
1.       Sätt ugnen på 225 grader.
2.       Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3.       Tryck ut degen i en pajform eller i en ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i botten med en gaffel. Ställ i kyl ca 30 minuter.
4.       Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
5.       Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka i ca 5 minuter.
6.       Blanda smaksatt creme fraiche med naturell creme fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av och ev. dela dem.
7.       Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över creme fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulvret.
8.       Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten fått fin färg.
9.       Servera med gräddfil och tacochipsen.



Ha en underbar påsk!

Kram Frida

0 kommentarer:

Skicka en kommentar