Recent Posts

onsdag 20 oktober 2010

Jag längtar tillbaka ....

Jag tänker fortfarande på hur härligt och kul vi hade det på Kreta ... är en hel månad sedan vi var där nu! Även om det inte hade varit roligt att alltid befinna sig på en semesterort (själv har jag lite "fobi" för all sand man drar med sig in från stranden, galen jag vet :) ) så är ju det livet man har då helt underbart - ingen stress, bara ta det lugnt, göra vad man vill, få uppleva och se nya saker och sist men inte minst få äta och dricka gott ute varje dag!

Vad sägs om den här bilden ... den venetianska hamnen i Chania och trettio grader? Helt underbart om du frågar mig!


21 september och 21 oktober, som natt och dag ... då varmt, soligt och en helt ny stad att uppleva, nu riktigt höstväder med ordentlig kyla och en helt vanlig vardag med jobb, dagishämtning, matlagning (ok jag köpte pizza idag). Det enda jag riktigt saknade på Kreta, förut mina vänner så klart, var tillgång till internet, hade inte med dator och stängde av datatrafiken på Iphonen för att slippa obehagliga räkningar. Söta dottern pratar fortfarande om att flyga flygplan och bada havet och poolen! :)

Två mysiga restauranger i Chanias gränder

Annars kan jag verkligen rekommendera Kreta och Platanias (där vi bodde, Chania var vi i en dag) och hotellet där vi bodde. Ett riktigt kanonhotell, nybyggt, handikappanpassat och femstjärnigt! Låg mitt i centrum men lugnt och tyst läge precis vid havet med flera restauranger och 10(!) pooler inkl. barnpooler.

Ja, man får väl börja planera (o spara) för nästa års resa nu då ... jag gillar tanken att ha något kul att se fram emot!

Vi hörs! Kram Frida

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Frida! Det ser riktigt härligt ut på bilderna som du har lagt upp. Platanias är en mysig ort där vi har många återkommande gäster. Den venetianska hamnen är absolut värt ett besök under vistelsen där. Vi har släppt våra Kretaresor för sommaren 2011 nu. Med vänlig hälsning Maria A, säljare Apollo Resor

Catharina sa...

Underbart att resa utomlands eller egentligen att resa vart som helst. Det är det här med total avkoppling, inga måsten och god, mat coh dryck i härligt sällskap,mmm... Kreta tycker jag också om. Har varit där 2 gånger fast aldrig i Chania. Jag har varit i Hersonissos och i en på ett litet mindre ställe som heter Analipsi. Ha en skön söndag! KRam

Anonym sa...

Åååååå saknar sol här i Moskva just nu kallt och det väntas snö im : ( hälsningar Sofia

Vitt för själen sa...

Åå där i gränden vid de små borden med röda dukar jag vi ätit..såå mysigt!
/Sophia

Skicka en kommentar