Bild lånad härifrån.
Pasta med laxsås och
räkor
4 port
300 g pasta,
t ex Pappardelle
300 g ben-
och skinnfri lax
200 g
skalade räkor (ca 500 g oskalade)
2 ½ dl
mellangrädde
1 dl torrt
vitt vin
2 msk skaldjursfond
½ krm
cayennepeppar
1 ½ tsk
majsstärkelse
Gremolata:
rivet skal
av 1 citron
1 dl
finhackad persilja
2 finhackade
vitlöksklyftor
Gör så här:
1.
Koka pastan enligt beskrivningen på
förpackningen.
2.
Blanda ihop gremolatan.
3.
Skär laxen i bitar.
4.
Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och
majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
5.
Tillsätt laxen och låt koka i 2-3 minuter.
6.
Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta
pastan och strö över gremolatan.
Riktigt god och krämig pasta, lax och räkor är aldrig fel men det är gremolatan som piffar upp den här rätt ordinära rätten!
Vi hörs!
Kram Frida
0 kommentarer:
Skicka en kommentar