Till middag testade vi ett nytt recept och det blev riktigt gott - se receptet nedan om ni har lust att testa!
Haha ser kanske inte jätte inbjudande ut, men riktigt gott var det ... ja någon matfotograf lär jag väl aldrig bli. ;)
Tacopaj
Vill du ha en mildare
kryddning kan du minska mängden smaksatt creme fraiche med 1 dl och öka
motsvarande mängd naturell creme fraiche.
6 port
150 g smör
3 dl
vetemjöl
1 tsk
paprikapulver
2 msk vatten
Fyllning:
500 g
nötfärs
1 msk smör
1 påse
tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt
creme fraiché paprika & chili
2 dl lätt
creme fraiché
250 g
körsbärstomater
1 dl yellow
chili eller green jalapeno
150 g riven
ost
1 tsk
paprikapulver
Till
servering:
3 dl
gräddfil
tacochips
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig
massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop
till en smidig deg.
3.
Tryck ut degen i en pajform eller i en ugnsfast
form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i botten med en gaffel. Ställ i kyl ca
30 minuter.
4.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
5.
Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och
vatten, låt koka i ca 5 minuter.
6.
Blanda smaksatt creme fraiche med naturell creme
fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av och ev.
dela dem.
7.
Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över
creme fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och
pudra till sist över paprikapulvret.
8.
Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter,
tills osten fått fin färg.
9.
Servera med gräddfil och tacochipsen.
Ha en underbar påsk!
Kram Frida
0 kommentarer:
Skicka en kommentar