Recent Posts

torsdag 15 september 2011

Sicilien 2011 part 1

Jag har ju lovat bilder från Sicilien så här kommer några första från själva orten Cefalu där vi bodde. Cefalu är en jättemysig rätt liten stad, där gamla stan är från medeltiden och katedralen (som syns till längst till höger på bilden nedan) är från 1131 (enl. Wikipedia). Om man skall göra någon slags jämförelse så påminner den gamla delen av staden om Gamla Stan i Stockholm med sitt virrvarr av smala gränder fast med medelhavskänsla samt att man ofta får ställa sig åt sidan då vespor och bilar skall förbi. Det var självklart många turister, men till största delen italienska turister så det kändes inte alls så turistigt utan faktiskt rätt genuint - så jag verkligen rekommendera en resa hit!



Vårt hotell låg precis vid den härliga strandpromenaden och hade en privat strand, så skönt att slippa oroa sig för att inte få tag i solstolar för det fanns det gott om och att slippa slänga upp 8-10 euro per dag! Dessutom fick man låna strandhanddukar från hotellet så våra vi hade med fick snällt hänga med hem oanvända. :)



Det fanns även en strand inne i den gamla delen av staden, men vi badade aldrig här. Men verkligen mysigt med en strand så centralt bland de gamla husen.



Vårt hotell låg ungefär rätt över vattnet på bilden nedan och där det starka ljuset lyser.



Vet en riktigt dålig bild (men kanske kan urskilja katedralen iaf), men fick inte någon bättre på Piazza Duomo, stora torget mitt i gamla stan. Här åt vi några av världens godaste pizzor en kväll! Sedan gick vi in i Gelaterian på torget och åt glass. Jag har fått en ny älsklingssmak Amarena, körsbärsglass med hela supergoda körsbär i glassen - mums! Snyft den här glassen verkar inte finnas i Sverige att köpa ... :(



Fler bilder en annan dag vänner - god natt och sov gott!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar