Recent Posts

söndag 7 juli 2013

Superenkel!

God morgon sköna söndag!

Här pågår semestern för fullt, eller ja så fullt upp är det inte och det är väl så det ska vara. Har inga jätteplaner utan kommer mest bli trevliga middagar med vänner, några dagar i stugan kanske och lite enkelt fix här hemma annars mest bara slapp. Och det är så skönt, det här är min första sammanhängande riktiga semester sen innan jag fick barn, så att bara vara ledig i några veckor är så härligt!

Vill bara tipsa om en superenkel och god efterrätt som vi testade tidigare i veckan, nämligen Halloncheesecake i glas



Recept och bild (hann inte fota innan vi mumsade i oss) från Arla.


4 port.

250 g frysta hallon
2 dl Kesella kvarg vanilj
1 st Digestivekex

Tina hallonen något. Lägg dem i fyra mindre glas och täck med kvarg. Krossa kexet och strö över.

Som ni märker man behöver inte vara en mästerkock för att bemästra det här receptet, dessutom är det riktigt gott och nyttigt också! :)

Ha en bra dag med förhoppningsvis mycket sol!

KRAM

fredag 24 maj 2013

Still alive ... and some shopping!

Joda jag lever fortfarande, bara en väldigt dålig bloggerska nu för tiden. :)

Dåliga ursäkter, men trots att intresset finns så finns inte orken och energi tyvärr. Med heltidsjobb, småbarnsliv och allt det innebär, träning och ett hem att fixa med så finns inte orken helt enkelt. Den här våren har jag varit extremt trött och oftast när jag väl hamnar i soffan så är det inte ovanligt att jag somnar ... snark vad trist! :(

Nu till något roligare, i veckan fick jag äntligen tummen ur att beställa Bugboxen Fjärilar från Hagedornhagen (vet att den är supervanlig i bloggvärlden men tycker att fjärilarna är så fina)! Beställde från Louise Interiör för första gången och måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad. La ordern i onsdagskväll och noterade då att företaget låg bara några kilometer hemifrån mig och idag ringde de och undrade om de kunden leverera direkt till mig istället för att skicka med posten, så i eftermiddags kom de till jobbet med min leverans - snacka om service!



Beställde även en fin svart bricka från PB Home, gillar när man kan samla fina saker till ett stilleben! 


Bilder från Louise Interiör

Nu blir det nog en kopp te för att jag ska kunna hålla mig vaken ett par timmar till innan det är dags att nanna kudden! Imorgon hoppas jag vädret blir okej och vi får slippa regn så kan jag och dottern hitta på något kul. Vet inte när vi ses igen, men förhoppningsvis inte om allt för lång tid! :)

KRAM

söndag 10 mars 2013

Lite nytt till vårgarderoben!

Då var den här veckan till ända ... och skönt är väl det, har bara varit sjukdomar, vabb och allmänt hängigt den här veckan! :(

Häromdagen efter jobbet fick jag iaf gått förbi Lindex för att uppdatera vårgarderoben lite ...




Min vän Lisa hade tipsat om den här toppen, ser rätt enkel ut men gillar de lite tuffa kedjorna på axlarna och oket i ryggen (som inte syns på bilden)!


Ovan bilder lånade från Lindex.

Det blev även den här peplumtoppen, randigt är fräscht till våren tycker jag!


Bild lånad från HM.

Ja, sedan skulle jag ju hem då var det tänkt, men så såg jag den här snygga kavajen (mycket snyggare i verkligheten än på den här tillknäppta bilden) på en skyltdocka och var helt enkelt tvungen att prova och då den satt som en smäck så fick även den följa med mig hem! :)

Köpte även de här snyggingarna (återigen snyggare i verkligheten än på bilden) för ett par veckor sedan. Gillar verkligen att det just nu finns så mycket ankelbyxor av olika slag, perfekt för mig som är kort och kommer bli så snyggt senare i vår/sommar när man kan ha ett par ballerinas eller pumps till!


Bild lånad från MQ.

Veckan som följer hoppas jag på att jag får vara frisk, ha energi och äntligen komma igång med träningen igen, flera veckor sedan jag tränade nu ... och beach 2013 kommer ju allt närmare haha! ;D
Nä, skämt åt sido jag tränar inte för stranden i sommar utan för att jag mår bra av det, tycker det är roligt och själv för min egen del vill komma i bättre form!

Nu tror jag att jag ska tina en muffins (not so beach 2013) och göra mig en kopp te - cause I´m worth it! :)

KRAM

torsdag 28 februari 2013

En månad ...

... hur kan en månad (sedan senaste inlägget) gå så fort?! Förmodligen pga att februari, mer känd som vabruari, är en både tung månad som ofta innehåller egna sjukdomar och vabb, men samtidigt börjar man i kylan märka av att ljuset håller på att komma tillbaka och ger hopp om ljusare och framförallt varmare tider!

Ja, i mitt fall har februari varit en rätt tung månad som innehållit både vabb och egen förkylning, då jag just nu är själv på min avdelning på jobbet samt att vi nyligen flyttat med jobbet så har det varit rätt tungt där också. Dessutom gick en kär släkting bort så februari har även inneburit en begravning!

Nu till något roligare, idag har jag shoppat ett par nya jeans och det slank även ner en ny topp i min MQ shoppingpåse och när jag kom hem så väntade en härlig ny Glossybox på mig - min fjärde!







1. Lush Dream Cream (body lotion) 2. Maria Nila Stockholm Swedish Theraphy Oil (för håret) 3. Modelco Cheek + Lip Tint 4. Baptiste Dry Schampoo Original 5. Modelco Lip Enhancer Illusion Lip Liner

Nä, nu är det snart god natt så man orkar upp imorgon och inte bara däckar på soffan imorgon kväll (blir så irriterad när jag inte kan hålla mig vaken, vill sitta uppe och göra det jag vill)!

KRAM

måndag 28 januari 2013

Washitejp

Någon som vet var man hittar fina bilder på nätet som man kan skriva ut?



Bild lånad från Alvhem Mäkleri & Interiör.

Köpte ju mina första rullar washitejp från Millamix för någon vecka sedan och nu vill jag ju hitta något fint att sätta upp! :)

Gillar idén att man kan skriva ut fina bilder och sätta upp med washitejp som jag förstått inte ska lämna permanenta märken på väggarna och när man tröttnar så kan man lätt byta ut dem!

KRAM

fredag 18 januari 2013

Nytt från KappAhl

Idag när jag lämnade tillbaka den här (snyft, var alldeles för stor för mig och nu är de slut) på Lindex i Nordstan så tittade jag snabbt in i KappAhl butiken mittemot och jag kan bara förklara det med att min blick sögs mot den ... svart vit stjärnor ja me like helt enkelt! :)





Ja, på väg till kassan så blev det en sak till ... haha shopoholic or what! :)

En fin flaska handkräm med pump, Baylis & Harding Wildrose & Raspberry Leaf. Har velat ha en handkräm med just pump vid sängen så det är enkelt att ta lite innan man kryper ner mellan lakanen. Då jag inte känner till märket så vet jag inte om det är någon bra kräm, men den doftar ljuvligt iaf!






På mitt nattduksbord just nu förutom den nya krämen, boken Femtio nyanser av honom (ett boktips från Lisa som jag inte börjat läsa ännu men vet att den är väldigt omskriven), ljus LOVE från HM och You look nice today necessär, present från just Lisa.

Vårt nymålade men rätt så opiffade sovrum än så länge, fick upp sänglamporna häromdagen iaf. Grejen är att jag inte riktigt vet vad jag vill ha på väggarna förutom en tavla som ska upp. Tips någon?!

KRAM

torsdag 17 januari 2013

En (nästan) vanlig torsdag ...

Ja, idag hann jag nästan bara till jobbet innan det var dags att åka tillbaka till förskolan och hämta en hostig dotter och sen har det varit vabb hela dagen lång. Ikväll har jag bakat ett nytt recept av brownies, en kopp te och en god brownie är inte helt fel en torsdagskväll! :)




 Gillar de fina formarna från Nicolas Vahé//House Doctor köpta hos Ellis Corner


Brownies i form (härifrån)

ca 25 st (jag fick åtta i dessa formar)

2 ägg
2 dl Dansukker farinsocker
100 g smör/margarin
100 g mörk choklad
1 ½ dl hackade valnötter
2 dl vetemjöl
1 msk Dansukker vaniljsocker fairtrade
1 tsk bakpulver

Vispa samman ägg och socker. Smält matfettet och rör ner i äggsmeten. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Rör ner chokladen i smeten. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Hacka valnötterna och blanda i smeten tillsammans med mjölblandningen. Häll upp smeten i små formar och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.

Ikväll har jag klickat hem några fina saker från Millamix, första gången och tydligen sista gången för den läggs ner i februari!

KRAM

måndag 14 januari 2013

Butterfly Messenger

Häromdagen kom min försenade julklapp, nämligen det superfina Butterfly Messenger designat av Carolina Gynning

När jag såg det så kände jag direkt att det var jag, har alltid haft något speciellt för fjärilar!








Har inte ens haft på mig det ännu (mer än testat), tycker det är svårt att matcha armband vintertid med alla långa ärmar - längtar till sommaren!

Nu är det strax natti natti, trött som bara den!

KRAM

onsdag 9 januari 2013

Några ...

... halvtaskiga Iphone-bilder här på kvällskvisten över vårt kök, matsal, vardagsrum ja vet faktiskt inte riktigt vad jag ska kolla det mer än entréplanet med kök och matbord kanske?!




Utsikten från köket och barbänken. Måste säga att den här våningen är den jag är mest nöjd med, har fått till en stil som jag gillar och som känns som jag!




Dagens bukett med rosa rosor och poppel som hade det förträffliga priset 40 riksdaler!




Några av mina favoriter, vitrinskåpet och tallrikshyllan. Gillar även den nya bänken, bryter av fint med lite svart.




Lite mer svart och nya favoriter, Storsele med fina sittdynor och kuddar från Day Home och Tine K Home. Och inte förglömma det tokfina brickbordet, den svarta elefanten från Svenskt Tenn - me like! :)



En gammal favorit, den låga bokhyllan och eklisten med olika fina saker.

Nä, nu väntar sängen ... imorgon är det torsdag och en dag närmare helgen! :)

KRAM

måndag 7 januari 2013

Inspiration för mig!

Sitter här på måndagskvällen och googlar inspiration för mig själv, tänker nämligen gå till gymmet igen imorgon! Med tanke på att det var sist i augusti 2012 som jag satte min fot i ett gym (var dock på Zumba i början på september och tränade hemma lite i november) så lär det kännas motigt och lite ovant. Men det är bara att ta sig i kragen, för beach 2013 here I come! ;D





Nä, skämt åt sido, men lite inspiration kan behövas! Citat ovan lär gälla oss alla, hur vi än ser ut, vad än vågen säger eller vad vi än lär tro om oss själva.




Även det här citat gäller säkert de flesta av oss när det gäller våra tankar om hur vår "perfekta" kropp ska se ut och vilka hang ups vi har. Min hang up är en snygg vältränad mage, jag tycker det rent ut sagt är så jäkla snyggt med en vältränad mage! Inte för mycket rutor på en tjejs mage bara, men gärna på en killes! ;P

Alltså hellre första bildens mage än den andra (enligt min åsikt).




Fyra, åtta och tolv veckor alltså, ja vad säger ni det är bara att köra hårt, starting now!

Nä, nu är det upp och packa träningsväska och gå och lägga sig för nu är det inte bara slut på icke träningen, nu är det även jobb och vardag som gäller från och med imorgon!

KRAM

Ett halvår senare är bättre än aldrig!

Ja, nästan precis på dagen för ett halvår sedan så bloggade jag om den här ursnygga capen, Holly & Whyte från Lindex!



Bild lånad från Lindex hemsida.

Då tyckte jag att den var lite dyr så det blev aldrig något köp, men gissa om jag blev glad när jag såg att den nu reas ut för halva priset ... så ja, sagt och gjort igår klickade jag hem en! Det blev faktiskt några andra plagg oxå som slank ner i den elektroniska varukorgen. :)

Idag blir det en tur till Ikea!

KRAM

söndag 6 januari 2013

Fint vardagsrum!



Ett nypiffat vardagsrum med lite nytt i fönstret.


Idag har julen definitivt åkt ut och sen har det piffats mest hela dagen lång ... tar ju lite tid nu när man har tre våningar att fixa till! :)



Gillar mina nya fina ljusstakar från Sagaform (fick ett presentkort i julklapp från jobbet på SagaGifts där jag valde dessa), dessutom fick vi den fina växten i en försenad inflyttningspresent från goda vänner!


Börjar så smått få ordning på vardagsrummet så som jag vill ha det, men det finns en hel del till som jag vill fixa med (bl a ska en stringhylla upp på väggen), sen så måste jag införskaffa lite tavlor till väggen ovanför TV:n. Och som ni ser ...




... det här hörnet ser verkligen trist ut, jag hoppas jag iaf delvis kan råda bot på det imorgon när jag tänkte ta en tur till Ikea. Jag ser en hög fin växt i hörnet och ett par fina ljuslyktor jämte på golvet framför mig!

Ha en mysig söndagskväll bloggisar och jag gissar att de flesta av er ska börja jobba imorgon igen (om ni inte redan gjort det)!

KRAM