Recent Posts

måndag 30 april 2012

High heels!

Jag provade ett par snygga heels häromdagen på Din Sko, men köpte dem aldrig. Men så chattade jag och Lisa och när hon berättade att hon hade 20 % på ett köp så slog vi till och hon köpte ett varsitt par till oss (i olika färger dock) när hon ändå skulle till Frölunda Torg igår!




 Bild från Din Sko.


Dock tyckte jag att de 36:orna jag testade i butiken häromdagen satt bättre på foten, glappar lite - gaaahhh!! Så det blir att införskaffa sulor eller hälgrepp pronto. Sen ska jag bara lära mig att strutta runt i 9 cm höga klackar också! :)

KRAM

fredag 27 april 2012

Frisören

Idag har jag varit hos Frisörhuset och gjort slingor och klippt mig! Alltid lika trevligt att komma dit och få snicksnacka med supergulliga och duktiga Ellinor medans hon gör en fin! :)




Blev en blandning av ett par olika toner av blonda nyanser!

Sen köpte jag med mig lite härliga fredagsblommor hem, till både ute och inne! Ikväll när J kommer hem så blir det det här till middag och kanske ett glas vitt vin.

Ha en härlig fredag!

Kram

onsdag 25 april 2012

Presenter och lite nytt

Idag skulle jag in till stan för att köpa present till helgens namngivningskalas, men så klart kan man ju inte låta bli att slinka in i några favvobutiker också! :)



Jag berättade ju förra veckan att jag fått hem ett paket med finfina saker från BlackBalloon, det paketet innehöll var de här superfina ljushållarna från Tine K Home som just nu står på köksbordet. Den lilla vasen med vitsippor, som jag och dottern plockade på väg hem från förskolan, köpte jag idag på Balders Hage.

Imorgon är det en tur till gymmet och ett intressant möte som står på schemat!

Hörs snart igen!

Kram Frida

tisdag 24 april 2012

Träning, träning, träning ...

Ja, jag känner att jag är rätt inne på det just nu, satt t o m och längtade efter att få träna i eftermiddags ... haha börjar man bli lite småtokig eller?! :D

Men med träning är det ju som allt annat här i livet, det gäller att ha en målbild - en realistisk målbild! För det är helt orealistiskt för mig (och säkert för de allra flesta arbetande, med eller utan barn människor) att ha som mål att träna 7 dagar i veckan, så det gäller att ha en realistisk målbild som faktiskt går att uppfylla och leva efter vecka, efter vecka.

Mitt eget mål är att träna 2-3 dagar i veckan, ett pass Zumba, ett pass i gymmet och ett tredje som det passar och om annat iaf ett kortare pass med den grymma appen Nike Training Club - har ni inte testat, ladda ner och bara kör, den är helgrym!!




Målbilden av hur jag skulle vilja se ut, vältränad men ändå väldigt kvinnlig enligt mitt tyckande ...

Bilder lånade från Google.

... och så här vill man absolut inte se ut, men med tanke på min disciplin när det gäller träning och mat så är det rätt liten risk! :)

Ja, där kom lite tankar från lilla mig kring träning så här en sen måndagskväll och så hörs vi snart igen! Imorgon är det ju Zumbatime igen wiiieeehooo - me löööve!

Kram Frida

lördag 21 april 2012

En härlig lördag!

Den här lördagen inleddes, efter en god frukost, med en timme i gymmet med Lisa. Efteråt gick vi hem till Lisa och duschade och gjorde oss iordning innan vi tog vagnen in till stan för jag skulle hjälpa henne att hitta en fin klänning inför en grej med hennes jobb i maj.

En bild på min nya fina klänning, känns kvinnligt piffig med volangkjol och ett rosa skärp i midjan, ni som sett Man Men vet precis vad jag menar! :)

Men trots flera timmar på stan så hittade vi ingen klänning .... gaaaah! :(

Hörs snart igen!

Kram Frida

torsdag 19 april 2012

Zumba is lifechanging!





Haha ja nästan iaf! Inte nog med att det är grymt kul, man får träning och därmed snyggare kropp, dessutom så upptäcker man ju ny musik också! :)

Merengue har snabbt blivit en favvolåt hos mig (och hos Lisa också tror jag)! Den här är sista låten på tisdagarnas Zumba-pass med härliga Johanna och då kör vi en massa styrka, precis det man behöver när man redan kört en timme - såååå gött!

Den här låten är istället den första och är en perfekt början för man kommer lätt in i passet med Mohombis svängiga beats!





Nä, nu kör vi torsdag tycker jag ... snart helg igen TGIF!! :)

onsdag 18 april 2012

I´m still alive after easter! :)

Ja, då har det gått ett rätt bra tag sen sista inlägget igen ... förstår verkligen inte var tiden tar vägen?! Men ja efter påsken förra veckan så fortsatte veckan i magsjukans tecken och efter ett par rätt busy dagar den här veckan så är det plötsligt onsdag kväll ... så ja, där har vi väl dagarna egentligen! :)

Idag har varit en rätt soft dag med utvecklingssamtal på förskolan och efter jag hämtade så var jag och dottern på biblioteket.

Min fina lilla skrutta läser Alfons på biblioteket. <3

Idag har jag fått paket från både Blackballoon och Stil, Inredning & Design med några finfina grejer men dem får jag visa en annan dag! :)

Imorgon blir det Zumba igen (missade två tillfällen förra veckan) då hoppas jag att jag verkligen orkar ordentligt igen. Jag och Lisa var på Zumba igår kväll och det var sååååå sjukt jobbigt, kändes i kroppen att jag var sjuk förra veckan.

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 8 april 2012

Påsken 2012

Igår var jag och Lisa och tränade zumba på förmiddagen och sen städade jag faktiskt i stort sett hela dagen så nu skiner det här hemma! :D




Ett par bilder från hallen med lykta från Indiska (flera år gammal) och ett nytt doftljus från HM Home.

Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar och ätit gott. Dottern fick träffa sina morföräldrar och sina två kusiner, leka och få påskpresenter. Imorgon väntar en lunch med Lisa, Christian och Edwin med ännu mer god mat och gott vin! Ja, påsken 2012 i korta drag. :)

torsdag 5 april 2012

Riktigt god vardagsrätt!

Blir ett litet middagstips idag också ... haha jag lovar ska inte göra detta till någon matlagningsblogg. :) Middagen blev bara så god att jag var tvungen att tipsa!


Bild lånad härifrån.


Pasta med laxsås och räkor

4 port
300 g pasta, t ex Pappardelle
300 g ben- och skinnfri lax
200 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
2 ½ dl mellangrädde
1 dl torrt vitt vin
2 msk skaldjursfond
½ krm cayennepeppar
1 ½ tsk majsstärkelse

Gremolata:
rivet skal av 1 citron
1 dl finhackad persilja
2 finhackade vitlöksklyftor

Gör så här:
1.       Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen.
2.       Blanda ihop gremolatan.
3.       Skär laxen i bitar.
4.       Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp.
5.       Tillsätt laxen och låt koka i 2-3 minuter. 
6.       Rör ner räkorna, häll såsen över den nykokta pastan och strö över gremolatan.


Riktigt god och krämig pasta, lax och räkor är aldrig fel men det är gremolatan som piffar upp den här rätt ordinära rätten!

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 4 april 2012

Påskris & tacopaj

Idag har jag haft en lugn dag, lunchade med mamma på Brogyllen. Innan det var dags för dagishämtning så köpte jag med mig björkris och ett par knippen tulpaner från stan, för man måste ju fixa lite fint till påsk! :)




Till middag testade vi ett nytt recept och det blev riktigt gott - se receptet nedan om ni har lust att testa!



Haha ser kanske inte jätte inbjudande ut, men riktigt gott var det ... ja någon matfotograf lär jag väl aldrig bli. ;)



Tacopaj

Vill du ha en mildare kryddning kan du minska mängden smaksatt creme fraiche med 1 dl och öka motsvarande mängd naturell creme fraiche.

6 port
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Fyllning:
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt creme fraiché paprika & chili
2 dl lätt creme fraiché
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeno
150 g riven ost
1 tsk paprikapulver

Till servering:
3 dl gräddfil
tacochips

Gör så här:
1.       Sätt ugnen på 225 grader.
2.       Hacka ihop smör, mjöl och paprikapulver till en grynig massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
3.       Tryck ut degen i en pajform eller i en ugnsfast form, ca 30 cm i diameter. Gör några hål i botten med en gaffel. Ställ i kyl ca 30 minuter.
4.       Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 min.
5.       Bryn köttfärsen i smör. Tillsätt tacokrydda och vatten, låt koka i ca 5 minuter.
6.       Blanda smaksatt creme fraiche med naturell creme fraiche i en skål. Halvera tomaterna och låt bitarna med chili rinna av och ev. dela dem.
7.       Fyll pajskalet med köttfärsen och bred över creme fraiche blandningen. Täck med tomathalvor och chili, strö över ost och pudra till sist över paprikapulvret.
8.       Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25 minuter, tills osten fått fin färg.
9.       Servera med gräddfil och tacochipsen.



Ha en underbar påsk!

Kram Frida

måndag 2 april 2012

Vardagslyx ...

Man kan aldrig få för mycket av vardagslyx ... Espresso House's chailatte i en ny Green Gate kopp är allt som behövs - mums! :)

Mugg, Green Gate från Balders Hage.

Imorgon är det tisdag och det betyder - Zuuuumba tillsammans med bästa vännen Lisa. Jag tycker flera olika träningssätt inkl. gymmet är kul, men av rörelserna, rytmerna och musiken i Zumba blir man bara såååå glad och adrenalinet bara pumpar i kroppen!! :)

Vi hörs!

Kram Frida