Recent Posts

söndag 9 oktober 2011

Den mest fotograferade ...

Ja, det börjar bli rätt länge sedan vi kom hem från Sicilien nu, men vi kör ett sista bildregn från Taormina som sägs vara en av Siciliens vackraste städer och mest fotograferade (bl a skall några scener från Gudfadern ha spelats in här)!

Så håll till godo!

På piazzan mitt i stan med en vidunderlig utsikt! Staden är från före Kristus och ligger riktigt högt över havet, turistbussen vi åkte med parkerade i ett garage nedanför stan så fick man åka shuttlebuss uppför berget.
Corso Umberto hette huvudgatan som gick mitt igenom staden och på matstället på hörnet (i det gula huset) åt vi pranzo på arancine och cannoli. (Alltså lunch i form av den typiska sicilianska snabbmaten bestående av en friterad risboll ofta med kött, tomat, mozzarella och ärtor, men finns med andra smaker också. Cannoli är friterad deg med ricotta smaksatt med t ex vanilj, chocklad, pistage, marsalavin eller rosenvatten.)

Personligen får jag väl säga att jag inte tyckte att arancine var något hit, även om jag gillar idén, men cannoli var desto godare!


Det ser inte det minsta soligt ut bilderna, men det var både riktigt soligt och varmt, så varmt att vi inte kunde sitta kvar på torget och äta utan fick ge oss in tillbaka på den skuggiga huvudgatan.


En känsla av hur högt staden ligger.That´s all from Siciliy 2011 ... snyft!! :(

2 kommentarer:

[ lilla fru werner ] sa...

Underbara bilder vännen!!

Catharina sa...

Ser härligt ut Frida! Tittade just på bilderna från Etna också och där har ju jag med varit.... Hoppas ni njöt och hade det underbart gott där på ön. Så härligt att resa ut i vida världen på äventyr med människor man älskar. Kram på dig!

Skicka en kommentar