Recent Posts

måndag 31 oktober 2011

Otraditionellt!

Jag såg en svart adventsljusstake i senaste numret av Drömhem & Trädgård och blev rätt sugen på att susa ner till stan för att införskaffa en sån! Även om det fortfarande känns lite tidigt för advent och jul så börjar jag bli inspirerad och längtansfull ...



Bild lånad från härifrån.


Den fanns i rött och vitt också. Rött känner jag inte alls för, har redan flera röda adventsljusstakar. Vitt brukar jag ju gilla, men jag tyckte den här svarta var finare och känns lite modernt otraditionell! :D

Priset på 99 riksdaler känns ju dessutom som hittat!

onsdag 26 oktober 2011

Nytt från Balders Hage

Ja, som jag skrev igår så blev det ju självklart några nya saker från Balders Hage igår!


En ny påse med det ubergoda äpple- och kanelteet, ett juligt rött hjärta, zinkhängen för adventsstaken och en liten plättar i luften (krukan har jag köpt på Balders Hage för ett par år sedan).



Ikväll blir det ev. träning med Lisa, men ingen av oss är på topp så vi får se om vi kommer iväg eller inte. Så trist höst och vintertid när man har småbarn att man ofta känner sig småsjuk och som man är på väg att åka på nåt, men what to do?! :(

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 25 oktober 2011

Julinspiration

Ja, det fick iaf jag när jag var och kikade lite på Balders Hage idag! :) Kolla bara in alla härliga julkulor!!





Idag har jag haft ett möte och sedan lunchade jag med Lisa!

Oh ja det blev ett par saker på Balders Hage så klart ... men det tar vi en annan gång! :D

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 23 oktober 2011

Veckans shopping

Ja, inte gjort några stora inköp direkt i veckan men all shopping förhärligar livet, eller hur?! :D





Vitt baslinne från Lindex, ny hårmousse, nagellacksremover och eye make-up remover pads från HM, varma fina knästrumpor från Cubus, Isadora Mineral Foundation Powder samt ett nytt rosa fodral från Ordning & Reda till nya Iphonen!

Förutom det jag beställt från HM så klart, fick första delleveransen nu i veckan. Men klänningen jag beställt fanns inte kvar i min strl, så det fick bli en annan liknande men tyvärr inte riktigt lika fin! :(


Bild från HM.


Men ändå helt ok, eller hur?! Tycker den ser mörkblå ut på bilden, men jag har iaf beställt en svart.

onsdag 19 oktober 2011

Hiss eller diss?

Vad tycker ni?

Bild lånad från HM.

Är tröjan snyggt höstig eller bara vanligt tråkig - som sagt hiss eller diss helt enkelt? Ja, priset på 99 spänn är ju en klar hiss, men iaf ... :D

Alltid bra att kunna fråga ER innan man låter ett plagg slinka ner i den elektroniska varukorgen, så tack för det i förväg!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 14 oktober 2011

Internetshopping - me like!

Ja, det blev internetshopping och lite nya inköp häromdagen precis som jag skrev ... men till mitt försvar är att allt inhandlades på HM och de är ju rätt billiga, det mesta var till dottern och flera av plaggen var på rea! :D

Märkt att dottern behöver fler långärmade tröjor nu till vintern, så det blev bl a den nedan ...
En nya fleecejacka att ha under overallen behövdes också ...

Ett par byxor till dottern fick det bli också, de här lite tuffa men ändå mjuka ...


Som sagt jag har en thing för vita kuddar med svart text på så det fick bli ett par såna här örngott också! :)
Alla bilder lånade från HM.

En svart klänning och en tubhalsduk fick det iaf bli till lilla mej ... och ja, förkyld och hostig är jag fortfarande men lite shopping piggar alltid upp! :)

torsdag 13 oktober 2011

Down at the moment

Ja, min förkylning och hosta har bara förvärrats så min inredningsambition har mattats av en del och jag känner mig på det hela lite down just nu!

Jag fick ställa in både en fika med en go vän (Js kusin) idag och kvällens AW med några fd arbetskollegor så livet känns väl lite trist när man får sitta hemma och hosta istället.

Nä, nu skall jag sluta gnälla och gå och göra mig en kopp gott te från Balders Hage istället - äpple och kanel mums! Hmm kanske skall nätshoppa lite för att muntra upp mig också, vad tycker ni?! :D

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 11 oktober 2011

Här händer det saker minsann ...

Idag bidde det ingen träning som planerat för både jag och Lisa är lite förkylda. :( Men jag har (eller läs J) fixat upp tallrikshyllan på väggen istället, den blev så bra och jag är så nöjd!! Men jag har inte piffat till den riktigt ännu, så pics på den blir det en annan dag.

Idag får ni nöja er med en bild på kudden jag köpte på Åhléns för några veckor sedan. Jag såg den i stort sett varenda inredningsblaska värd namnet i somras så när den äntligen kom in i sortimentet i början på september så var jag tvungen att köpa en!



Fråga mig inte varför men jag har någon thing för fina texter på engelska i svartvitt ... men den matchar ju tavlan Lisa gjort till mig efter jag såg en i en inredningstidning?! :D


Lite suddig bild fotad hemma hos Lisa med hennes Iphone, men jag har också en svart ram så den ser i stort sett likadan ut på min tavellist. (Kul att den påminner lite om Bruno Mars härliga låt också.)

Överhuvudtaget tycker jag det är så lätt att man blir hemmablind på inredningen hemma hos sig själv. Man tycker alla andra har det så fint och man får inte till det riktigt själv, men idag har jag experimenterat lite på inredningsfronten (förutom tallrikshyllan). Jag har bytt plats på ett par saker, tagit upp lite nygamla saker från källaren och har även några nyinköpta saker ... och det är lång ifrån klart, men jag tror att jag börjar på koll på det nu och tror att det kan bli superfint!

Ha en skön kväll!

Kram Frida

söndag 9 oktober 2011

Den mest fotograferade ...

Ja, det börjar bli rätt länge sedan vi kom hem från Sicilien nu, men vi kör ett sista bildregn från Taormina som sägs vara en av Siciliens vackraste städer och mest fotograferade (bl a skall några scener från Gudfadern ha spelats in här)!

Så håll till godo!

På piazzan mitt i stan med en vidunderlig utsikt! Staden är från före Kristus och ligger riktigt högt över havet, turistbussen vi åkte med parkerade i ett garage nedanför stan så fick man åka shuttlebuss uppför berget.




Corso Umberto hette huvudgatan som gick mitt igenom staden och på matstället på hörnet (i det gula huset) åt vi pranzo på arancine och cannoli. (Alltså lunch i form av den typiska sicilianska snabbmaten bestående av en friterad risboll ofta med kött, tomat, mozzarella och ärtor, men finns med andra smaker också. Cannoli är friterad deg med ricotta smaksatt med t ex vanilj, chocklad, pistage, marsalavin eller rosenvatten.)

Personligen får jag väl säga att jag inte tyckte att arancine var något hit, även om jag gillar idén, men cannoli var desto godare!


Det ser inte det minsta soligt ut bilderna, men det var både riktigt soligt och varmt, så varmt att vi inte kunde sitta kvar på torget och äta utan fick ge oss in tillbaka på den skuggiga huvudgatan.


En känsla av hur högt staden ligger.



That´s all from Siciliy 2011 ... snyft!! :(

lördag 8 oktober 2011

Weekend

Hej sköna helg!

Igår inleddes helgen med en liten utgång med Lisa, vi började kvällen på Incontro med några drinkar innan vi fortsatte till Tranquilo för en supergod Rojo Chile Ceasarsallad, jag tog med vitlöksfräst scampi och Lisa med kyckling - mums!

En bild Lisa knäppte på mig igår med min nya ajfån 4 (haha man är ju redan omodern med tanke på Apples presskonferens häromkvällen, men vem bryr sig).

Idag har det mest slappats, men gått en promenix till torget och så har jag monterat ihop den här också, kommer bli så bra när den väl kommer upp på väggen. Köpte tidigare i veckan ett par finfina saker på Balders Hage som kommer få pryda den! :)

Imorgon fyller min morfar 90 år så då skall vi dit på lite kalas.

Trevlig helg!

Kram Frida

torsdag 6 oktober 2011

Underbart/snyggt/härligt/läckert/fint

Ja, adjektiven är många. Jag har sagt det förr och lär säga det igen, jag älskar verkligen lägenheterna som finns till salu hos Alvhem Mäkleri & Interiör! Inte nog med att lägenheterna har väldigt bra utgångsläge, oftast sekelskifte och ligger i några av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar, men dessutom stajlar man dem så otroligt läckert och snyggt! Kolla bara in nedan bilder ....


Ett rätt enkelt men ändå superfint vardagsrum och ett olivträd som jag är så förtjust i.


Verkligen jättefint barnrum, jag är speciellt förtjust i sängen, den runda mattan (dock kanske inte i grönt) och utgången till altanen.



Två helt olika men ack så underbara altaner/balkonger .... alla dessa kuddar och växter gör hela grejen liksom - myspys på högsta nivå.

Fast allra mest förälskad blev jag i nedan kök ... <3

Så underbart fräscht vitt, läckra förvaringslösningar, fin matgrupp, men jag säger bara sittbänken vid fönstret ...

.... så fint att ord nästan är överflödiga ... otroligt fint byggd förvaring, härliga kuddar och fårskinn, mysigt och fint inrett i fönstret (ytterligare ett olivträd) och läcker lampa!

Alla bilder är lånade från Alvhem Mäkleri & Interiör.

Ps. Kan ni inte se kanten på bilderna klicka på dem så blir de större. Ds.

tisdag 4 oktober 2011

Tidningar och Kanelbullens dag

Idag kom både Sofis Mode och Allt i Hemmet i brevlådan - yippie!! :D
Dessutom Kanelbullens dag!

Allt i Hemmet och Sofis Mode ... inredning & mode plus dessutom en varm kanelbulle och en kopp te - kan livet bli bättre?! Åh nej inte en hembakt bulle, men köpevarianten duger alldeles utmärkt när man värmer den lite i mikron! :)

måndag 3 oktober 2011

På tvåtusen meter över havet ...

... befann jag mig för precis en månad sedan idag, nämligen på Europas högst vulkan Etna på Sicilien. Etna ligger på Siciliens östra kust med närmsta staden Catania, där komiskt nog Siciliens enda Ikea ligger! :)

Eftersom jag aldrig besökt någon vulkan tidigare så vet jag inte vad jag förväntade mig, men det såg i alla fall inte ut som jag trodde! Jag trodde nog att det bara skulle vara en öde vulkan liksom. Men det fanns hus, restauranger och hotell hela vägen upp och där på två tusen meter som bussen gick upp till, där var ett helt turistsamhälle uppbyggt med restauranger och souvenirbutiker. Det fanns en sjukstuga och en helikopterplatta där minst två helikoptrar landade under tiden vi var där. Vi hade fått rådet att ta med varma kläder för vissa dagar är det riktigt kallt och blåser mycket, men den dagen vi var där var det ca 25 grader och lite mulet - alltså svensk sommar! :D



Längst upp i bild Etnas högsta topp på ca 3330 över havet. Fotot är taget från den lägre av de två Silvestri höjderna.


Eftersom vi hade vagnen med oss (dottern fick ett anfall när hon insåg att den skulle vara kvar i bussen så bäst att ta med den då va) så gick vi alla tre bara upp till den lägre av de två Silvestri höjderna. J gick själv upp till den högre också, vi såg flera sällskap med nunnor i vita kläder som "klättrade" upp för vulkankanten så då skall väl inte han vara sämre, eller hur?! :)

Upp till toppen fick man först ta linbana och sedan fyrhjulsdrivna fordon. Anledningen att vi inte åkte upp var att vi fick rådet av reseledaren att inte ta med ett barn på tre år så högt då luften är tunnare där.


Bildbeviset att jag varit där ... tycker själv att jag ser gravid ut (vilket jag naturligtvis inte är) men det bjuder jag på! :)



J och dottern. Dottern tyckte det var roligast att springa runt och kasta sten, vilket det ju naturligtvis fanns gott om!

Vi var även i Taormina den här dagen, men mer om det en annan dag!

Vi hörs!

Kram Frida