Recent Posts

fredag 31 december 2010

Snart dax ...

Gott Nytt År alla bloggisar!! Snart 2011 och förväntningar på det nya året ...

Vi hörs! Kram Frida

lördag 25 december 2010

Merry Christmas to me!

Hej, hur har ni det i det snöiga och kalla jul-Sverige?!

Själv har jag firat jul i två dagar nu med massa god mat och dottern har öppnat paket i fyra (!) omgångar, så nu börjar jag tycka att det räcker ...

... ja, nästan iaf, jag klickade precis hem en liten julklapp till mig själv nämligen Versity Dress från Odd Molly!



Bilderna från Country-Dreams.se

Jag har kollat på den en tag, gillar enkelheten men samtidigt att den har fina detaljer som kråset och knapparna på bröstet och den häftiga pinuppan på ärmen ... så nu när Country Dreams har rea så kunde jag inte motstå att köpa den!

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 19 december 2010

Julgranen på plats ...

Julen närmar sig med stormsteg o igår kväll klädde vi granen ... dottern fick stå på sin lilla barnstol för att nå att hänga upp kulorna!

I fredags var jag på julfest med jobbet, en rolig fest med en massa god mat och en massa dans ... vi har tydligen t o m ett eget band! :)

Idag skall vi iväg till goda vänner för pepparkaksbakning. Skal bli kul att träffa alla vänner och alla barn som finns med i vårt numera rätt stora sällskap, även om det bara var ett par veckor sedan sist!

Vi hörs! Kram Frida

tisdag 14 december 2010

I väntans tider ...

... ja då menar jag inte att jag är gravid (!) utan väntan på jul, ledighet och för min del även ett paket från Ellis Corner jag hoppas kommer den här veckan!

Jag passade på att lägga en beställning på julklappar till nära och kära när jag såg att det var rea och så slank det förstås ner ett par saker till i den elektroniska kundkorgen ...




Bl a den här kudden från Pernittengryn som kommer bli så fin i dotterns rum när hon snart skall få en ny "stor tjej"-säng!


Båda bilderna från elliscorner.com

Sen kunde jag inte motstå den här lilla Maileg-kaninen heller för den delen ... får nog bli en julklapp till för dottern! :)

Imorgon efter jobbet skall jag och Lisa ha en liten tjejkväll med först lite god mat och sedan bio, Svinalängorna!

Vi hörs! Kram Frida

söndag 12 december 2010

I mitt fönster ...

En söt liten kruka jag köpte på torget för ett tag sedan och som får mig att tänka på pepparkaksbak!

Julkonst à la Lisa

fredag 10 december 2010

Best friends 4-ever

torsdag 9 december 2010

Iphone is da shit x 2

torsdag 2 december 2010

Julpyssel ...


Ikväll har jag varit på julpyssel hos min arbetsgivare, ett av Sveriges största bemanningsföretag.
Pysslet kan ni se nedan (ursäktar för kassa Iphonenbilder).


Egenhändigt knåpade marsipan "gris" och "katt".

Egen "scrappade" julkort.

Och en julapelsin med nejlikor ... mmm luktar gott där den nu hänger i balkongfönstret.

Och så bidde det en liten julklapp ...

Julte med tesil

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 30 november 2010

Ja, jag lever ... :)

Ni kanske misstänker motsatsen, men jag lever faktiskt ... men vet inte dels känns det knappt som jag har tid att blogga, fast jag egentligen vill, och dels känns det inte som inspirationen riktigt finns där?!

Lisa visade mig den här bloggen idag, hade den varit levande hade jag älskat den, håller faktiskt på att läsa bok 2 - igen .... bara för att den är helt underbar, helt och hållet en Fridig bok! Uttrycket att saker och ting är Fridiga är det mina föräldrar som har myntat om saker de tror att jag gillar ... och även Lisa använder det emellanåt. :)

Något annat jag är störtförtjust i är Rihannas nya platta Loud, den går tämligen många varv på Spotify i Iphonen just nu!




En av favvolåtarna (dock ingen höjdare till video) som jag dansade galet mycket till sist jag och Lisa var på AW! :)

Vi hörs (snart lovar)!

Kram Frida

tisdag 23 november 2010

Vad var det i påsen då?


Ja, det skall jag visa ... många köpte nog någon glassig aftonklänning från kampanjen Lanvin hjärta HM, men jag satsade på en rätt enkel t-shirt, men som ändå är lite häftig och tydligen väldigt Lanvin enligt dom som vet!



Sedan blev det bara ett par strumpbyxor á la fishnet också. Inget man använder till vardags precis, men någon fest skall man nog kunna använda dem! :)





Skorna ovan är är ju riktigt läckra, men jag har inte den blekaste aning om dels när jag skulle ha dem i mitt liv där det mesta är jobb och småbarns liv ... och dessutom skulle jag inte kunna gå i dem så några sådana blev det inte?! :)

Vi hörs (snart igen hoppas jag)! Kram Frida

Fashion på lunchrasten ....

Hej, time no see ...

Idag på lunchen var jag så nyfiken att jag faktiskt var tvungen att sticka ut för att kolla på den nya Lanvin-kollektionen på HM!

Det blev ett par plagg ...

Hade faktiskt inte ens hört talas om Lanvin förrän jag läste Elsas Mode i somras! 

Vi hörs! Kram Frida

lördag 13 november 2010

Really shop til you drop!!

lördag 6 november 2010

Äntligen ....

God natt vännerna mina,

jag skall precis krypa ner i sängen med en rykande färsk bok ... nämligen Elsas Värld! Jag totalälskade Elsas Mode så mycket att jag inte hade tålamod att invänta att den kom som pocket 

Så idag efter jobbet slank jag in på Åhléns ... o fick tag i sista exet!!

Jag började tjuvläsa lite redan på bussen hem o älskar den redan men det kan ändå hända att jag somnar med boken över ansiktet ... fredagkväll ni vet 

Vi har kollat på Inception ikväll o trots en bra film så höll jag på att somna några gånger.

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 27 oktober 2010

Fint till soffan!

Hej,

ja som sagt lite svårt att få ur sig inlägg nu ... redan en vecka sedan!? Införskaffat lite nya kuddar till soffan, riktigt fina tycker jag!



Den i beige med brodyr köpt på Hjärterum i Borås och den med "rosor" är från Indiska, de vita är tidigare köpta på Ikea.

Strax en dusch och lite piffning av en trött småbarnsmamma inför fredagens utgång med Lisa, sedan lite myspys med nya numret av Drömhem & Trädgård.

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 20 oktober 2010

Jag längtar tillbaka ....

Jag tänker fortfarande på hur härligt och kul vi hade det på Kreta ... är en hel månad sedan vi var där nu! Även om det inte hade varit roligt att alltid befinna sig på en semesterort (själv har jag lite "fobi" för all sand man drar med sig in från stranden, galen jag vet :) ) så är ju det livet man har då helt underbart - ingen stress, bara ta det lugnt, göra vad man vill, få uppleva och se nya saker och sist men inte minst få äta och dricka gott ute varje dag!

Vad sägs om den här bilden ... den venetianska hamnen i Chania och trettio grader? Helt underbart om du frågar mig!


21 september och 21 oktober, som natt och dag ... då varmt, soligt och en helt ny stad att uppleva, nu riktigt höstväder med ordentlig kyla och en helt vanlig vardag med jobb, dagishämtning, matlagning (ok jag köpte pizza idag). Det enda jag riktigt saknade på Kreta, förut mina vänner så klart, var tillgång till internet, hade inte med dator och stängde av datatrafiken på Iphonen för att slippa obehagliga räkningar. Söta dottern pratar fortfarande om att flyga flygplan och bada havet och poolen! :)

Två mysiga restauranger i Chanias gränder

Annars kan jag verkligen rekommendera Kreta och Platanias (där vi bodde, Chania var vi i en dag) och hotellet där vi bodde. Ett riktigt kanonhotell, nybyggt, handikappanpassat och femstjärnigt! Låg mitt i centrum men lugnt och tyst läge precis vid havet med flera restauranger och 10(!) pooler inkl. barnpooler.

Ja, man får väl börja planera (o spara) för nästa års resa nu då ... jag gillar tanken att ha något kul att se fram emot!

Vi hörs! Kram Frida

Lite nytt ...

Idag när jag hämtat dottern på dagis gick jag förbi torget och köpte lite nytt till fönsterbrädan! Fint och fräscht med lite nya växter så här på höstkanten :)


Vi hörs!

Kram Frida

måndag 18 oktober 2010

Måndag & lite nytt!

Hej,

ja så var det ju måndag igen då, men jag har faktiskt haft en riktigt skön helg ... hunnit med lite allt möjligt. Fredagskvällen började med AW på Incontro med sköna Lisa och vi hann även med en stund på Sticky Fingers, innan det var dags att åka hem och nanna kudden! :)

Lördagen inleddes med en skön sovmorgon och sedan förutom en tur till Maxi för att handla så har jag hunnit med att båda slappa och röja en del här hemma i helgen. Innan jag mötte upp Lisa i fredags så "råkade" jag slinka in i ett par butiker och det blev lite shopping också :)

Först en fin tunika från Coola Anna ... som Ni kanske ser så är det en fläck på ena knappen, som man så klart byta om man vill, men jag lyckades pruta ner priset ännu mer fast det var halva reapriset ... få en märkestunika som kostat 500 för 199 känns faktiskt grymt bra!!



Sedan en stickad klänning från HM, jag hade en rabattkupong så den här fick jag billigare också! :) Dock tror jag att jag skall testa en strl större.



Over and out for this time ... vi hörs!

Kram Frida

onsdag 13 oktober 2010

Live från Göteborg!

Usch jag är så dålig på att blogga nu för tiden, men det är supermycket på jobbet ... och allt annat i livet som kräver uppmärksamhet, så varken tid eller inspiration finns tyvärr kvar! :(

Men jag har två superroliga saker att se fram emot de närmsta dagarna, imorgon skall jag och Lisa vara med på en TV-inspelning live här från Göteborg och på fredag skall vi på After-Work ... var ett tag sedan nu!! :)

Det är det direktsända programmet Debatt vi skall sitta publik/panel i och ämnet är etik och moral på nätet (samt ämnet "är svenska politiker för dålig bildade?"). Ämnet är rätt läskigt då frågan har kommit upp efter det uppmärksammade självmordet nu i veckan av en ung kille, som blev hetsad på forumet Flashback.


Programledare för Debatt, Belinda Olsson (bild hittad på nätet) .

Så håll utkik efter två unga bloggerskor i Debatt imorgon kväll! :)

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 6 oktober 2010

Ut med det gamla och in med det nya!

I helgen hann vi med en hel del röj här hemma ... jag älskar faktiskt att slänga, känns befriande på något sätt! :)

Vi ändrade lite i dotterns rum, monterade ihop ett bord som jag köpte för ett tag sedan när jag och Lisa var på Ikea. Känns lite mindre bebisrum när vi tog bort fåtöljen, som var kanon att sitta och amma i, och att hon nu får ett bord där hon kan sitta och läsa, leka eller måla.

Pennor och pennskrin från Green Gate är köpta på Balders Hage, kuddfodral Casa Linné.

Jag skall klä bordskivan med vaxduk för dottern älskar bl a att blaska med vatten och vill inte börja med vattenskador. Än så länge har hon spjälsäng, men snart kommer hon få en växasäng ... man har ingen bebis längre utan en stor tjej med en egen vilja!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 1 oktober 2010

Längtar till jag får sätta tänderna i den här ...

Bild lånad härifrån.

... Elsas värld, andra boken om Elsa av Sofi Fahrman ... ja, tänderna är väl inte riktigt rätt uttryckt snarare kanske ögonen :) Jag fullkomligt älskade den första boken Elsas Mode som jag läste två gånger på raken!!

Håller redan på att läsa två böcker (en på svenska och en på engelska) så jag kanske skall läsa om Elsas Mode som en tredje :) Japp, jag är en tjej som älskar att läsa och skriva!

God natt, sov gott vänner ... har fortfarande en härlig helg framför oss!

Vi hörs! Kram Frida

torsdag 30 september 2010

ÄNTLIGEN!!!!

Ja, äntligen fick vi vårt modem och fick igång internet igen, man blir ju faktiskt lite knäpp av att först inte vara ute på nätet en vecka på Kreta och sedan komma hem och nästan en vecka till utan ... hmm dagens ilandsproblem! :-)

Idag har vår lilla älskling haft feber, rinnig näsa och hosta så J har vabbat. Hon hade fortfarande hög feber när jag la henne så jag förmodar att det är min tur att vara hemma imorgon :(

Slänger upp en liten bild på det jag köpte på Balders Hage på lunchen häromdagen, en påse från Green Gate med fina kort att ge bort och magneter med siffror. Vet inte riktigt vad jag skall ha det till ännu, men det ser jag som är en inredningsgalning som mindre problem :)


Skall definitivt försöka blogga lite oftare nu, tycker ju trots allt att det är riktigt kul att blogga, men ibland finns varken intresset eller tiden så vem vet?!

Vi hörs (snart hoppas jag)!

Kram Frida

tisdag 28 september 2010

En liten hälsning ...

Hej, vill bara titta in för att säga att jag lever :) ....
Nästan en månad sedan förra inlägget, är nog ett personligt rekord! Bidde bara så ... först blev det bara inget skrivet, sedan har det varit otroligt mycket på jobbet och förra veckan var vi på Kreta.

Har både en massa bilder därifrån och tänkte visa Er vad jag köpte idag på lunchen på Balders Hage, men vi var så duktiga att vi drog ut ComHem modemet innan vi åkte och när vi kom hem så funkade det inte! :(
O internet via Iphonen går så långsamt att jag håller på att somna ... snark snark!

Idag klippt jag mig efter jobbet för att fräscha upp håret lite efter sol&badandet förra veckan och imorgon skall jag och Lisa äntligen luncha igen ... har inte setts på två veckor nu är nog också ett rekord :)

Kram Frida

onsdag 1 september 2010

Grattis min älskling!

Idag är det min älskling Js födelsedag - grattis älskling!

Känns inte som jag gör så mycket annat än jobbar, hämtar eller lämnar på förskolan och fixar här hemma så blogghumöret har inte varit på topp när dagens uppdatering blir "ja, idag har jag jobbat". Men på lunchen idag sprang jag ut en snabbis till Panduro för att köpa ett par saker som jag vill fixa till lite fint till dotterns rum. Jag hoppas jag kan få tummen ur i helgen för helgen därpå skall vi ha festligheter både på lördagen och söndagen och då kan det vara trevligt att ha det lite fint!

För att fira älsklingen min så gick jag efter jobbet förbi Flower Bar och köpte en röd ros till honom och dahlior till mig (oss)! :)

Lyckades få till riktigt fina bilder med vår gamla kamera och helt utan redigering - yippie!

Grattis igen min älskling - älskar dig ... du och S är det bästa i mitt liv!

Vi hörs! Kram Frida

lördag 28 augusti 2010

Hallonmuffins i nya formen!

Idag har varit en riktigt skön slappardag med sovmorgon och lite fix här hemma!

Till middag blev det tacos och ikväll har jag bakat "Skogsbärsmuffins" ... självklart Leilas recept från "A piece of cake". Ja, nu blev det inga skogsbär i muffinsen utan hallon, men goda som 17 blev de!


Testade den nya muffinsform i silikon från Rice jag köpte på Syster Lycklig när jag var i Stockholm för några veckor sedan. Dock passar nog den här formen nog mer när man gör "torrare" muffins så man slipper att det rinner ut så mycket. Muffinsformar i papper från KappAhls Vintage Stories. Det komiska är att det var de muffinsarna i pappersformarna som "blev över" men det var de som blev finast :)

Imorgon kanske det blir en tur till Ikea med Lisa!

Vi hörs! Kram Frida

fredag 27 augusti 2010

Nytt till Iphonen!

Japp idag efter jobbet så köpte jag ett snyggt fodral till min lilla Iphone ... ärligt vad gjorde man innan man hade en?

Ett fint rosa Iphonefodral från Ordning & Reda ... rosa lite girlie girlie jag vet ;)

En suddig bild men blev lite häftig för att jag fångade undersidan av lampan över vårt matsalsbord!

Jag gör allt med min Iphone, allt från bankärenden till facebookar och så har jag och J en kanonapp Our Groceries! Där man hemmifrån på datorn eller direkt i mobilen lägger upp vad man skall handla, kommer man på något under dagen så är det bara att lägga till i listan, gör iaf vårt liv lite smartare när man slipper skriva lappar som man glömmer eller tappar bort!

Har spenderat över en timme ikväll med att uppdatera och fixa med Iphonen ... hmmm onödigt vetande kanske :) Hittade iaf en lite häftig app jag köpte - Reflections, ett litet test på hur det blir.


Nä, nu får vi släppa allt vad Iphones och appar heter och skriva lite istället ... men fortsätter att lyssna på Darins nya skiva - jättebra, på Spotify (som man självklart också har i mobilen :))

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 25 augusti 2010

En award!

God onsdagskväll!

Idag är jag glad för jag har fått en award av snälla Catharina! Vi känner varandra men ändå inte kan man säga ... vi har träffats en gång för ca ett decennium sedan, men det minns iaf jag knappt, genom min vän Jennie som är tillsammans med Cath´s bror. Men det är nu sista året som vi har fått kontakt via våra bloggar och är nu vänner på fejjan ... så kan livet gå och det är väl helt underbart, eller hur?!

När man får den här fina utmärkelsen så skall man kopiera bilden och lägga den på sin egen blogg, sedan länkar man till den man fick den av och skriver 7 intressanta (!) saker om sig själv. Sedan skall man skicka den vidare till 7 andra fina, underbara bloggare man gillar och läser.

7 intressanta saker om Frida/Det ljuva livet i stan

  1. Jag är världens lataste pedant :)
  2. Jag älskar att skriva och skriver just nu på min fjärde bok (nope ingen helt färdigskriven eller publicerad)!
  3. Jag tror inte jag skulle kunna leva utan choklad med nötter i ... t ex Helnöt mmm!
  4. Har inte rökt en cigarett i mitt liv (bara smart eller otroligt feg, vad vet jag?)
  5. Min mamma heter Birgitta, precis som jag.
  6. Jag började min karriär på samma bemanningsföretag som jag just nu jobbar för.
  7. Älskar att träna, men kan knappast kalla mig själv träningsnarkoman!

Awarden skickar jag vidare till några av mina favvobloggare ... en salig blandning ...

Lisa - what would a girl do without her best girlfriend?

House of Philia - för att Philia bjuder på sig själv i en inspirerande blogg om mode, inredning, mat, träning blandat med det viktigaste i livet - barnen!

Anna Hibbs - för att hon fullständigt bjuder på sig själv och ger oss vanliga dödliga en inblick i sitt galna liv kring Stureplan och vågar säga det högt som andra bara tänker - politiskt korrekt I think not! (Tror förvisso inte hon bloggar i den kategorin som brukar skicka awarder till varandra, men hon får en ändå).

En mammas dagbok - för att Camilla bjuder på en härlig blogg om en helt vanlig 2-barns mamma!

Sofis snapshots - för att hon bjuder på en inblick i sitt glamourösa liv i New York, men framförallt för att hon skrivit den underbara boken Elsas Mode! (är nog inte heller i "rätt" kategori för awarder, men gillar man så gör man :) )

Fru Jarholt - för att Nina är en jävligt go tjej som via bloggen bjuder på det mesta ur sitt liv helt enkelt!

Malenami - en snygg finska med världens snyggaste klädstil!

Japp, då fick vi ihop 7 härliga bloggtjejer (var är bloggkillarna?)! Nu god natt så hörs vi en annan dag!

Kram Frida

måndag 23 augusti 2010

Här vill jag flytta in!

God kväll en helt vanlig måndag i slutet på augusti ...

vad har NI gjort idag (förutom jobbat kanske)?

Bjuder på några vackra pics från en lägenhet som just nu finns till försäljning och som jag mer än gärna hade köpt om jag hade pengarna!!

Ett helt ljuvligt vardagsrum i vitt med djupa fönsternischer och snygg fondtapet ... och kakelugn så klart!

Ursnyggt sovrum, även här med den fina fondtapeten!

Ett ljus fin matsal som hade fått användas som sovrum om jag hade bott där :)

Ett litet men fint kök som har både kallskafferi, s-skåp och vedförråd, gammal charm yes it is!

Kolla in resten av bilderna om Ni har lust och vill inspireras på Älvhem Mäkleri & Interiör där alla bilder är lånade ifrån!

Vi hörs! Kram Frida

söndag 22 augusti 2010

Malvas dopdag!

Idag har vi varit på min yngsta brorsdotter Malvas dop ... puh det är tredje dopet på några månader, det föds och döps bebisar på löpande band verkar det som! :)

Men idag var söta Malvas dag med traditionsenligt dop i kyrkan och sedan bjöds det på god mat med kaffe och tårta! Min svägerska Elin är så duktig så självklart var i stort sett allt hembakat - mums!

Min bror och svägerska med lilla Malva i kyrkan!

Sötnosen som hade huvudrollen idag ... lyckas tom fånga ett leende!

Och en busig storasyster :)

Japp då är det upp och jobba imorgon igen då ... förstår inte hur snabbt en helg går, det var ju inte länge sedan jag stod där på Barsidan med Lisa jämte och en cider i min hand :)

Vi hörs! Kram Frida