Recent Posts

lördag 28 augusti 2010

Hallonmuffins i nya formen!

Idag har varit en riktigt skön slappardag med sovmorgon och lite fix här hemma!

Till middag blev det tacos och ikväll har jag bakat "Skogsbärsmuffins" ... självklart Leilas recept från "A piece of cake". Ja, nu blev det inga skogsbär i muffinsen utan hallon, men goda som 17 blev de!


Testade den nya muffinsform i silikon från Rice jag köpte på Syster Lycklig när jag var i Stockholm för några veckor sedan. Dock passar nog den här formen nog mer när man gör "torrare" muffins så man slipper att det rinner ut så mycket. Muffinsformar i papper från KappAhls Vintage Stories. Det komiska är att det var de muffinsarna i pappersformarna som "blev över" men det var de som blev finast :)

Imorgon kanske det blir en tur till Ikea med Lisa!

Vi hörs! Kram Frida

fredag 27 augusti 2010

Nytt till Iphonen!

Japp idag efter jobbet så köpte jag ett snyggt fodral till min lilla Iphone ... ärligt vad gjorde man innan man hade en?

Ett fint rosa Iphonefodral från Ordning & Reda ... rosa lite girlie girlie jag vet ;)

En suddig bild men blev lite häftig för att jag fångade undersidan av lampan över vårt matsalsbord!

Jag gör allt med min Iphone, allt från bankärenden till facebookar och så har jag och J en kanonapp Our Groceries! Där man hemmifrån på datorn eller direkt i mobilen lägger upp vad man skall handla, kommer man på något under dagen så är det bara att lägga till i listan, gör iaf vårt liv lite smartare när man slipper skriva lappar som man glömmer eller tappar bort!

Har spenderat över en timme ikväll med att uppdatera och fixa med Iphonen ... hmmm onödigt vetande kanske :) Hittade iaf en lite häftig app jag köpte - Reflections, ett litet test på hur det blir.


Nä, nu får vi släppa allt vad Iphones och appar heter och skriva lite istället ... men fortsätter att lyssna på Darins nya skiva - jättebra, på Spotify (som man självklart också har i mobilen :))

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 25 augusti 2010

En award!

God onsdagskväll!

Idag är jag glad för jag har fått en award av snälla Catharina! Vi känner varandra men ändå inte kan man säga ... vi har träffats en gång för ca ett decennium sedan, men det minns iaf jag knappt, genom min vän Jennie som är tillsammans med Cath´s bror. Men det är nu sista året som vi har fått kontakt via våra bloggar och är nu vänner på fejjan ... så kan livet gå och det är väl helt underbart, eller hur?!

När man får den här fina utmärkelsen så skall man kopiera bilden och lägga den på sin egen blogg, sedan länkar man till den man fick den av och skriver 7 intressanta (!) saker om sig själv. Sedan skall man skicka den vidare till 7 andra fina, underbara bloggare man gillar och läser.

7 intressanta saker om Frida/Det ljuva livet i stan

  1. Jag är världens lataste pedant :)
  2. Jag älskar att skriva och skriver just nu på min fjärde bok (nope ingen helt färdigskriven eller publicerad)!
  3. Jag tror inte jag skulle kunna leva utan choklad med nötter i ... t ex Helnöt mmm!
  4. Har inte rökt en cigarett i mitt liv (bara smart eller otroligt feg, vad vet jag?)
  5. Min mamma heter Birgitta, precis som jag.
  6. Jag började min karriär på samma bemanningsföretag som jag just nu jobbar för.
  7. Älskar att träna, men kan knappast kalla mig själv träningsnarkoman!

Awarden skickar jag vidare till några av mina favvobloggare ... en salig blandning ...

Lisa - what would a girl do without her best girlfriend?

House of Philia - för att Philia bjuder på sig själv i en inspirerande blogg om mode, inredning, mat, träning blandat med det viktigaste i livet - barnen!

Anna Hibbs - för att hon fullständigt bjuder på sig själv och ger oss vanliga dödliga en inblick i sitt galna liv kring Stureplan och vågar säga det högt som andra bara tänker - politiskt korrekt I think not! (Tror förvisso inte hon bloggar i den kategorin som brukar skicka awarder till varandra, men hon får en ändå).

En mammas dagbok - för att Camilla bjuder på en härlig blogg om en helt vanlig 2-barns mamma!

Sofis snapshots - för att hon bjuder på en inblick i sitt glamourösa liv i New York, men framförallt för att hon skrivit den underbara boken Elsas Mode! (är nog inte heller i "rätt" kategori för awarder, men gillar man så gör man :) )

Fru Jarholt - för att Nina är en jävligt go tjej som via bloggen bjuder på det mesta ur sitt liv helt enkelt!

Malenami - en snygg finska med världens snyggaste klädstil!

Japp, då fick vi ihop 7 härliga bloggtjejer (var är bloggkillarna?)! Nu god natt så hörs vi en annan dag!

Kram Frida

måndag 23 augusti 2010

Här vill jag flytta in!

God kväll en helt vanlig måndag i slutet på augusti ...

vad har NI gjort idag (förutom jobbat kanske)?

Bjuder på några vackra pics från en lägenhet som just nu finns till försäljning och som jag mer än gärna hade köpt om jag hade pengarna!!

Ett helt ljuvligt vardagsrum i vitt med djupa fönsternischer och snygg fondtapet ... och kakelugn så klart!

Ursnyggt sovrum, även här med den fina fondtapeten!

Ett ljus fin matsal som hade fått användas som sovrum om jag hade bott där :)

Ett litet men fint kök som har både kallskafferi, s-skåp och vedförråd, gammal charm yes it is!

Kolla in resten av bilderna om Ni har lust och vill inspireras på Älvhem Mäkleri & Interiör där alla bilder är lånade ifrån!

Vi hörs! Kram Frida

söndag 22 augusti 2010

Malvas dopdag!

Idag har vi varit på min yngsta brorsdotter Malvas dop ... puh det är tredje dopet på några månader, det föds och döps bebisar på löpande band verkar det som! :)

Men idag var söta Malvas dag med traditionsenligt dop i kyrkan och sedan bjöds det på god mat med kaffe och tårta! Min svägerska Elin är så duktig så självklart var i stort sett allt hembakat - mums!

Min bror och svägerska med lilla Malva i kyrkan!

Sötnosen som hade huvudrollen idag ... lyckas tom fånga ett leende!

Och en busig storasyster :)

Japp då är det upp och jobba imorgon igen då ... förstår inte hur snabbt en helg går, det var ju inte länge sedan jag stod där på Barsidan med Lisa jämte och en cider i min hand :)

Vi hörs! Kram Frida

lördag 21 augusti 2010

En riktigt nice fredagskväll med tjejerna!

God lördagskväll!

Vad har Ni gjort för roligt idag då mina vänner?

Själva har vi varit en sväng till stan för dottern var tvungen att ha nya gummistövlar till förskolan, vi var runt och kollade lite, men det blev till slut ett par klassiska röd och vitrandiga från PoP.

Igår eftermiddag träffade jag ett härligt gäng tjejer, Lisa of course och en kompis Nina men resten var nya ansikten. Vi hade en härlig AW på På hörnet med god mat, vin och tjejsnack om allt från jobbiga barn och makar till våra karriärer! Vid tio när de andra droppade av så hamnade jag och Lisa så klart någon timme på Barsidan ... vårt stamställe :)

Inte bästa bilden med Iphonen direkt, men god mat bestående av grillad paprika med minimozzarella, vildankbröst, prosciutto och parmesan ... mums älskar parmesan!

Imorgon skall min yngsta brorsdotter döpas så då bär det av till Mölnlycke (där jag också har bott för över ett decennium sedan), doppresenter inhandlades faktiskt redan i Stockholm för några veckor sedan ... sååå skönt att redan ha det avklarat och inte behöva stressa i sista minuten!!

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 18 augusti 2010

En förtjusande elefant!

God onsdagskväll!

Har precis kollat på Livvakterna ... spännande spännande, men tänkte nu visa Er de sakerna jag köpte på Svenskt Tenn när jag var i Stockholm för ett par veckor sedan!

Jag är barnsligt förtjust i Estrid Ericsons mönster Elefant och skulle vilja ha både det ena och det andra med mönstret på ... men som alla vet så är Svenskt Tenn INTE billigt, så det blev bara ett par små saker!



Ett notisblock som är super att ha till hands vid datorn ... jag såg i butiken att de hade ett sådant vid en dator så jag var tvungen att fråga om de fanns till salu, vilket de så klart fanns!


Plåtlåda Green Gate, köpt på Balders Hage där även de båda ljusstakarna och Maileg-bandet är köpta.

Fick bli en tändsticksask med elefanterna på också ... superbra med så långa tändstickor som fanns i, så slipper man bränna sig om man skall tända många ljus!


Drömmer om att ha dessa sakerna med elefanterna på också ....

... en sådan här kudde som här i rött eller i svart skulle jag vilja ha i min soffa ... och så klassisk som den är så passar den i alla soffor, allt från Ikea till Carl Malmsten!
Den här väskan fast i en jättefin turkos färg blev jag lite sugen på när vi kollade runt i butiken, men ja, jag hade inte 1300 kr över just då (eller nu heller för den delen). Men visst den summan för en väska man kan ha länge är inte speciellt dyrt, har själv lagt dryga tusenlappen mer på en väska!

En snygg bricka till köket ...

De sista bilderna är lånade från Svenskttenn.se.

... och varför inte en grillvante när vi ändå håller på :) ... hmm undra om Ni fattat att jag gillar mönstret i svart eller??

Vi hörs! Kram Frida

måndag 16 augusti 2010

Lovekiller!

En grymt bra låt ... Darins nya!



Listen and enjoy (hittar tyvärr ingen video ännu på Youtube)!

Vi hörs! Kram Frida

Gårdagens födelsedag

Ja, igår var min födelsedag (fyllde hela 33 år för er som undrar)!

Jag fick mig lite sovmorgon och frukost på sängen, och så lagade J en trerättersmiddag ... tre huvudrätter alltså :) Supergott med ett kallt gott vitt vin till!

Råraka med creme fraiche och röd kaviar samt citronreduktion. Sparrissoppa med tilltugg av mördeg och getost. Grillad avokado med en röra av färska räkor, färska örter och chili.

Cool idé sambon fick med att lägga upp soppan i stora tekoppar!

Present har jag inte fått ännu, men den är på G!

Och idag var man på jobbet igen som vilken måndag som helst :) Och imorgon börjar dottern gå på förskolan igen så nu är definitivt vardagen här igen!

Vi hörs! Kram Frida

lördag 14 augusti 2010

En riktigt nice lördag!

Dagen började inte så bra för J mådde inte bra och kände inte för att hitta på något, Lisa hade ju varit så urgullig att erbjuda sig att sitta barnvakt några timmar så vi kunde gå ut och äta eller något annat kul! Men J sa att då kan jag ju göra något med Lisa istället, lite trist såklart för jag och J har väldigt sällan barnvakt, men jag och Lisa har alltid grymt kul ihop!

Vi möttes upp på Linnéplatsen (där förresten resten av Göteborgarna också var pga Way out West i Slottskogen) och gick till La Sombrita! Delade på urgoda tapas och drack ett par dagens till och en massa härligt girlietalk ;)

Som bloggtjejer så var vi ju tvungna att fota varandra där på uteserveringen ....


... och efter maten så sa vi "shit vi glömde att fota maten för bloggen" jaja man blir lite skum av att blogga :)

När jag kom hem så kom mina föräldrar och hälsade på så då blev det lite fika också!

Just nu uppgraderar jag Iphonen till iOS 4, hoppas den blir bättre, snabbare och ännu mer "I can´t live without it" .... det finns ju hur många häftiga och coola appar som helst, men har tagit det rätt lugnt på den fronten inte som teknikbögen Lisa som har hur många som helst ;)

Vi hörs! Kram Frida

Ps. Grattis till mig, snart midnatt och min födelsedag! Ds.

fredag 13 augusti 2010

Götet rocks!

Ja, Götet rocks ... bokstavligt, just nu har vi dunka dunka här hemma från Way out West som pågår i Slottskogen och vi kollar på Demokratifesten på SVT som pågår live på Götaplatsen och självklart så har vi ju kulturkalaset som har hållit på hela veckan!

En del av Göteborgs nya skyline, Göteborgshjulet som står nere vid Operan. Bild lånad från göteborg.com.

Förr hade vi ju Göteborgskalaset med räkfrossa på Avenyn, ölstånd och langos men då tyckte politikerna att det söps för mycket så nu har vi kulturkalaset istället med olika aktiviteter på ställen runt om i stan. Sups det mindre idag ... ingen aning?! Har inte sett någonting förutom det som jag går/åker förbi till och från jobbet.

Ja, nu kan man ju tro att jag sysslar med någon slags reklam för stan, men så är inte fallet ... gillar bara när det händer mycket och man får bo mitt i (nästan) smeten :)

Imorgon skall jag och J få några barnlediga timmar för supersnälla söt-Lisa har erbjudit sig att vara barnvakt! Och på söndag fyller jag år - yippie!

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 11 augusti 2010

Jobb & barnrum

Japp nu har det dragit igång efter semestern igen, efter att ha haft två rätt långsamma dagar så drog det igång ordentligt idag! Men jag gillar det, hellre lite för mycket att göra än att sitta och rulla tummarna på jobbet.


Bjuder på ett fint barnrum idag!
Ljust och fint med trägolv - me like! Annars är det precis den sängen jag vill ha till dottern när spjällisen är för liten.



Bilder lånade från Stadshem.se.


Funderar på att stjäla iden med att hänga upp kort så där, tror jag skulle vara fint i dotterns rum! Annars väldigt fint med böcker och en egen myshörna och jag gillar det lilla vädringsfönstret! Gillar även den röda spårvagnen och de fina kopparna och glasen.


Imorgon skall jag äntligen iväg och träna igen, har inte blivit av alls under ledigheten och nu nästan tre veckor senare så kryper det lite i kroppen på mig så det skall bli skönt att få röra sig igen! Kan ju om inte annat behövas efter att ha testat Marabou Premium med Marzipan ikväll ... mums :)

Vi hörs! Kram Frida

tisdag 10 augusti 2010

Blommor i vardagen!

Long time no see ... dagarna går så fort och nu när man börjat jobba igen så går de ännu fortare!

Idag när jag kom hem från jobbet så kom dottern springande med en bukett blommor .... J hade köpt den till mig för att jag fått reda på att mitt uppdrag på jobbet förlängs med två månader - mina älsklingar!


Bjuder på ett härligt klipp från min absoluta favvoserie - SATC of course!





Jag har världens bästa tjejkompisar, men ibland skulle jag vilja vara en av tjejerna i SATC och få leva deras häftiga liv ... lite knäpp jag vet :)

Men som i klippet ... det är en dödssynd att glömma sina tjejkompisar ... för hur överlever man utan dem när livet är som bäst eller värst?! Händer något roligt i livet så måste man bara slå en pling till bästa tjejkompisen och berätta (har faktiskt hänt att jag berättat för Lisa innan J ... en annan dödsynd eller?) Och när livet är så där pissigt som det är ibland, jobbarkompisarna eller chefen är "a pain in the ass", man blir dumpad av pojkvännen, bråkar med sambon eller barnen bara är SÅ jobbiga då måste man bara så älta allt jobbigt med bästa tjejkompisen en stund för då känns plötsligt allt inte riktigt lika jobbigt längre, eller hur?!

God natt, vi hörs! Kram Frida

fredag 6 augusti 2010

Cash och scones :)

God fredagskväll!

Jag fattar verkligen inte hur snabbt en vecka går, förra fredagen vid den här tiden vandrade jag och mamma proppmätta hem efter en god middag på Kouzina i Stockholm och det känns bara som i förrgår!?

Igår var jag och min äldsta vän Disa (hon är alltså inte gammal, utan vi har varit vänner i dryga 25 år), ute och käkade en supergod 3-rättersmiddag på Caleo. Vi träffas alldeles för sällan nu för tiden och speciellt utan barnen så det är underbart att bara få äta gott, dricka ett par glas vin och få tjejsnacka i fred! Sedan gick vi till Locatelli och tog en drink till innan vi åkte hem till våra familjer.

Jag och J har precis sett Snabba Cash och jag måste väl säga att jag blev lite besviken på filmen, som man alltid blir kanske när man läst boken innan! Jag gillar Jens Lapidus böcker skarpt, och filmen är definitivt sevärd, men boken är bättre.

Bild från filmen hittad på Google.

Nu till något helt annat, förra veckan mellan Mollösund och Stockholm så hann jag faktiskt med att baka mellan tvättning och packning av resväskan. Det blev Hallonscones med mörk choklad, det är alltid supergott med nybakta scones och enkelt att baka så här kommer receptet om någon är sugen:


Hallonscones med mörk choklad
12 st
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl grädde

Smaksättning:
1 ½ dl hallon, frusna
50 g mörk choklad

1. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela det kalla smöret i mjölblandningen.
2. Häll på grädden och arbeta samman till en deg. Detta kan göras i en mixer om man vill.
3. För hallonscones med choklad: hacka chokladen och blanda ner den tillsammans med hallonen i degen. För att inte få rosa scones görs detta för hand.
4. Forma degen till bollar och grädda i 250 grader i ca 10 minuter. Servera varma med smör och ost eller lemoncurd.

Vete katten hur man blandar ner hallonen för hand utan att få rosa scones ... men vem bryr sig goda blev de iaf?! :)

Vi hörs! Kram Frida

torsdag 5 augusti 2010

Lite nytt till garderoben!

Ja, lite kanske är en underdrift, blev ju några plagg införskaffade i helgen i Sthlm :)

God morgon!

En fin fyndad tunika från Urban Outfitters
(tycker de hade så coola påsar, så den är självklart sparad)!

Bild lånad från Gina Tricot.

Den här fina tröjan från Gina kunde jag inte motstå, kommer att bli så snygg och mysig i höst!
Jag såg den faktiskt redan veckan innan när jag och Lisa var på Frölunda Torg (hon köpte en likadan fast i annan färg), men jag sa att jag ville vänta med shoppingen till Sthlm ... samma pengar, men kändes psykologiskt bättre - kvinnlig logik! Samma logik utgick mamma från när hon gick in på Axelssons i helgen och sa att hon letade efter en marinblå blus, men hon hittade ingen så hon köpte ett par byxor istället :)

Och det var ju inte bara kläder som jag köpte, har faktiskt en hel del som ligger här hemma som varken hittat sin rätta plats ännu eller som blivit fotade för att visa Er! :)

Men ett sött hjärta med texten "Daddys girl" kunde jag inte motstå hos Syster Lycklig, köpte även en muffinsform i silikon från Rice där, skall bli kul att få muffins i form av hjärtan! Jag har alltid haft lite mani på just hjärtan, köpte faktiskt 3 saker i form av hjärtan bara i Sthlm och då räknar jag inte ens med muffinsformen :)


Snart bär det av mot Ikea ... alltid lika kul!

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 4 augusti 2010

Natteravn!

Den här låten tycker jag är grymt bra, såg dock först videon ikväll på Youtube!



Watch, listen and enjoy!

Vi hörs! Kram Frida

En slapp onsdag ... med lite fix

God kväll!

Här är allt lite slappt precis som det bör på semestern, men har tvättat och fixat lite. Och faktiskt fått upp ett par saker på köksväggen som jag bara väntat på att få gjort i 3 år (!) ... men det visar jag en annan dag (måste ju stajla lite fint först), så nu bjuder jag på lite pics från lördagens Sommarkrysset på Grönan istället!

Nya Grease-ensamblen med Marie Serneholt och Sebastian Karlsson samt bl a Sara Sommerfelt.

Snyggingen Martin Stenmarck.

Söta Lena Meyer-Landrut som vann Eurovision.

Och Bonde söker fru-Peter Gustafsson och Ankie Bagger som sjöng den officiella Pride-låten i år.

Nu sitter jag och myser med en kopp te efter att ha kollat på kvällens spännande avsnitt av Livvakterna.

Imorgon blir en rolig dag, först på förmiddagen så skall jag och Lisa åka till Ikea med barnen och på kvällen så skall jag och Disa ha en barnledig kväll med god mat, lite vin och en massa tjejsnack - me like!! Och ja, de heter faktiskt Lisa och Disa, inga stavfel här inte ... snacka om att min stackars J är allmänt förvirrad ibland när jag tjötar på för han vet inte vem jag snackar om :)

Vi hörs! Kram Frida

tisdag 3 augusti 2010

Prideparaden ...

Fortfarande semester och vädret är bättre än väntat, vilket är underbart! Bjuder på några bilder från lördagens Prideparad i Stockholm, jag och mamma hamnade bra till i hörnet Hamngatan/Kungsträdgården.

I stort sett alla partier och organisation mm var representerade vilket jag tycker är grymt bra! Dock hörde jag att alla partier förutom Kristdemokraterna var representerade i paraden, OM det stämmer så tycker jag personligen att de borde skämmas som inte kan ställa upp på alla människors rättighet till att leva det livet de själva väljer att leva, t om Svenska Kyrkan var ju med!

Det kända regnbågskafeet på Stortorget i Gamla stans flak.

Jag har inte sett Prideparaden innan och det är verkligen en folkfest på Stockholms gator som alla ung som gammal, svensk som invandrare, rik som fattig kan delta i, vilket är skitkul! Även om det egentligen är rätt idiotiskt att det skall behövas en parad en gång om året för att det skall vara ok att vara bög/flata/bisexuell/trans/queer. Enligt min åsikt så skall man respektera sina medmänniskor vem de än är kära i, har sex med eller klär ut sig till eller vad det nu gäller, så länge man inte skadar andra så anser jag att man fullständigt skall skita i andra människors privatliv!!

BrandkårenFår mig att tänka mer på Hammarkullefestivalen än Prideparaden, men häftigt är det!

Pekka Heino, hans man jämte och ICA-Sebastian på sajten QX flak.
Tyvärr kapade jag huvudet på killen som stod på kanten och dansade helt galet hela vägen!
Andrés Esteche längst bak.
SL´s flak med bl a Dominika Peczynski, där jag läste att VD:n själv var med och delade ut Festis, fler sådana chefer tycker jag!

Häftig hyllning till Lady Gaga tycker jag!
Och blogg/Glamourama-tjejerna Petra Tungården och Anna Hibbs som åkte med på SL´s flak. De två sista bilderna är lånade av Hibbs blogg.


Blev kanske lite mer politiskt det här inlägget än det var tänkt, men det kanske är omöjligt att diskutera Pride och HBTQ-personer utan att bli politisk?! Det här är mina egna åsikter och jag är medveten om att andra kanske inte tycker som jag, men kommentera gärna om ni anser att jag har fel om något eller om ni vill säga/tycka/informera om något annat!

Vi hörs! Kram Frida

måndag 2 augusti 2010

Tillbaka i Götet igen ...

En liten skylt som fyndades på Theodores Home (tror jag den heter) i Gamla stan i Stockholm.

Japp, nu är man tillbaka hemma i Götet och i vardagen igen ... ja, nästan för jag är ledig den här veckan också! Just nu sitter jag och går igenom alla foton som togs förra veckan i Mollösund och Stockholm och äter lite god salt lakrits från Grönan i lördag!

Som sagt har hur många bilder som helst, men börjar med några pics av det jag köpt (mycket mer kommer) :-)

En klänning och en blus från Oasis, ordinarie pris var över tusenlappen, men jag köpte dem för under 350 ... me like!

Ett par andra fynd var dessa till dottern, en klänning och en tunika ... hon har en likadan i turkos sedan tidigare, men tycker den är så gullig så det fick bli en i rosa också ... pris tillsammans 50 spänn fynd eller what?!


Vi hörs! Kram Frida