Recent Posts

söndag 27 juni 2010

Midsommar 2010

Ja, då har midsommar 2010 passerat ... gud så fort tiden går! Skall man vara pessimistisk så tänker man att nu vänder det ... men det skall vi inte vara, än så länge finns det många chanser till ljuvliga sommardagar (o nätter om man vill).

På midsommarafton så var vi hemma hos våra vänner Linda och Gustav, grillade, åt och drack gott! Vi är ett gäng som brukar spendera midsommar, nyår tillsammans förutom en hel hög med fester vi anordnat genom åren :) Nu när alla har barn så blir det lugnare tillställningar, men ändå lika trevliga!

Igår var jag och dottern (stackars J har blivit förkyld) hemma hos mina föräldrar på middag, min bror Fredrik, hans sambo Elin och deras döttrar Molly och Malva, alltså min dotters kusiner, var också där. Första gången vi träffade lilla Malva som bara är 3 veckor ... men tror ni att jag kom ihåg att ta ett enda kort, nej, jag är urdålig på att fota nu för tiden (trots att kameran var nedpackad)!!

Idag har jag och dottern varit med Lisa, Christian, Edwin och Lisas svåger och svägerska Nicklas, Jane och deras dotter Tilda i parken och grillat och lekt med barnen! Idag fick jag iaf fram Iphonen och knäppte av en hög med kort när Lisa fixade såpbubblor som barnen sprang efter :)

Synd att jag precis missade dottern "i" bubblan :)

Söt-Lisa både fotar och fixar bubblor :)

Våra sötnosar glada och med spring i benen precis som det skall vara på sommaren!!

Nä, nu är det upp och jobba imorgon ... känns lite skumt faktiskt när man varit hemma så länge och bara jobbat i två dagar! Bye, bye sitta uppe på nätterna vid datorn :(

Vi hörs! Kram Frida

torsdag 24 juni 2010

Busy busy ...

Ja, här är det fullt upp ... jobbat i två dagar nu och hunnit med både en sommarfest och ett 2-års kalas på kvällarna!

I tisdags så var det sommarfest på dotterns förskola, vi hade knytkalas ute på gården och alla barnen sjöng så fint med fröknarna!

Dottern älskar när fröken "Nina" tar fram gitarren och spelar ... då spritter det i hela kroppen på den lilla :)

Mitt hjärta satt i en lång rad med de andra barnen och sjöng så fint ... älskar att klappa händerna också!

Igår var vi på Edwins 2-års kalas, det var roligt att få blåsa ut ljusen ... Lisas lilla hjärta ... så snabbt barnen blivit stora (!)

Mamma Lisa i egen "hög" person ...


Jag missade tyvärr att fota det fina, helt otroliga kakutbudet som Lisa dukat upp ... och bakat i princip allt själv ... jag kan bara säga att det var långt fler än 7 sorters kakor och mums så gott det var!! Du är så duktig vännen <3

Ja, som sagt jobbat ett par dagar nu, så nu känner man sig lite seg och lite allmänt förvirrad, men annars är det bara bra!

Vi hörs! Kram Frida

måndag 21 juni 2010

ÄNTLIGEN!!!!

Ja, äntligen har det skett det jag väntat på i över ett år - jag har fått ett nytt jobb!! Förvisso ett tillfälligt, men ändå inom det jag vill jobba med så jag är verkligen superglad!

De här fina rosorna kom J hem med idag för att gratulera mig - min älskling!

Får hoppas jag hinner med lite bloggande iaf ... även mitt skrivande lär väl få stå tillbaka lite grann, men det är det värt - att få jobba med det man vill!!

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 20 juni 2010

Bröllopsyran!!

Ja, det är väl knappast någon som missat vilken dag det är idag ... men själv har jag faktiskt inte hunnit kolla så mycket för vi har varit på dop idag, så själva vigseln mellan Victoria och Daniel såg jag ett par timmar efter!

Jag kan knappast räknas som någon äkta rojalist, men tycker ändå det är lite kul att följa med vad som händer i vårt kungahus och självklart har ju bröllopet varit extra kul att följa med alla sina program på TV. Sedan är jag väl en riktigt sucker för kärlek och det verkar ju vara äkta kärlek mellan vår kronprinsessa och vår, numera nya prins, Daniel!



Tycker det var en fin vigsel och kan väl inte låta bli att känna att ja, jag skulle nog också vilja gifta mig någon dag, få stå där i vit långklänning i kyrkan och säga ja för evigt! I höst har vi varit tillsammans jag och min kära J i tolv år, om några veckor varit förlovade i fem år så vi får väl se någon vacker dag?! Det råder inte den minsta bröllopsfeber i vår bekantskapskrets, det är faktiskt inte ett enda par som är gifta, alla är bara sambor och en del förlovade ... om några kanske vill haka på trenden, bröllopsyran efter Victoria och Daniel ... så kanske, kanske vi kan få tummen ur också :)



Den här bilden gillar jag på Victoria, hon ser både jättelycklig ut och ut som vilken vanlig sprallig tjej som helst! Men det klart vi vanliga dödliga får ju inte stå och vinka på en balkong med hundratusentals glada människor nedanför på vår bröllopsdag :)

Vi hörs och god natt!

Kram Frida

torsdag 17 juni 2010

Jag längtar ... tills imorgon!

Long time no see ...

God kväll alla ... eller snart natt förmodar jag!


Idag har varit en bra dag ... varit på ett tufft, men roligt jympapass och de har ringt upp mig från ett bemanningsföretag så imorgon skall jag på en intervju för ett jätteintressant uppdrag ... håll tummarna riktigt hårt för mig nu?!

Och inte nog med att jag skall på en intressant intervju ... imorgon eftermiddag skall jag på AfterWork också, skall bli så kul! Det kommer bli jag och Lisa så klart, kanske några fler och ev. skall vi vidare till ytterligare ett ställe för en kompis sedan gammalt är i Götet i helgen, vi umgicks en del för nästan 15 år (!) sedan men jag har nog inte sett honom på 4-5 år!

Sambon skall på fest med sitt jobb så jag har faktiskt skaffat barnvakt ... min mamma. Så det blir ingen sen kväll ute dansande och komma hem småraglande vid fem på morgonen som sist ... oh, nej det får bli en städad men ack så trevlig afton ... men några sådana här lär väl slinka ner av bara farten :D


Nä, nu skall jag snart gå och lägga mig så jag är fit for fight för imorgon!

Vi hörs! Kram Frida

torsdag 10 juni 2010

Kontrasterna gör skillnad ...

Ja, hela livet är väl fullt av kontraster och det är väl helt underbart ... hur tråkigt hade inte livet varit utan variation - det är väl kontrasterna som gör livet!


De här två böckerna ligger just nu på mitt nattduksbord och de får symbolisera livets kontraster.

Eller kanske kontrasterna i mitt liv ... jag är störtförtjust i Lapidus böckers Stockholm Noir, men känner mig mer hemma i det Stockholm som beskrivs i Elsas mode. Trots att jag bara festat en gång i mitt liv på Stureplan och modevärlden kan jag nada om, men bloggvärlden börjar jag väl få lite kläm på :)

Men nu var det inte böcker vi skulle diskutera utan kontraster ... Stockholm ja, älskar att åka dit men Göteborgare i hjärtat. Är uppväxt på landet, men kan inte tänka mig att flytta tillbaka, jag är alldeles för förtjust i storstans anonymitet och utbudet av allt så klart. Annars har hela mitt liv genomgått ganska stora kontraster de sista åren. Har gått från att jobba 9-10 timmar om dagen till att bli mamma och vara föräldraledig, till att tyvärr vara arbetslös ... och det ganska länge nu!

Annars är ju livet som småbarnsförälder rätt fyllt av kontraster ... från att ens lilla älskling är helt underbar och man nästan gråter av lycka och stolthet över att få vara förälder till det lilla underverket till att man är så trött och arg på dem att man tror att man skall gå i bitar! Innan man fick barn så tänkte man ju inte på att saker som att själv komma iväg på allt från att träna eller gå till frisören till att själv umgås med sin partner eller att gå ut och festa måste planeras i förväg, då gjorde man ju bara det man kände för.

Men det är väl det som jag tycker gör livet underbart just nu att man kan få göra allt från att tvätta, städa, byta bajsblöjor, betala skatt, sitta i sandlådan och leka med dottern och allt annat som hör vuxenlivet till (vilket även ett jobb borde göra!). Till att få sitta med bästa tjejkompisen i en bar, dricka vin och skratta like there´s no tomorrow eller att faktiskt festa till fem på morgonen (händer nästan aldrig, men gjorde ju det för ett par veckor sedan)!

Jag kontrasternas kvinna - är både en responsible småbarnsmorsa och en urbarnslig fjortis i en 32-årings kropp :)

Lite tankar en torsdagskväll - vi hörs!

Kram Frida

onsdag 9 juni 2010

Inspiration och Elsas Mode!

Ja, den kära inspirationen kommer inte från det jäkla Göteborgs regnet ... åh nej, den kom ifrån att jag gick runt i några butiker idag och fotade snygg inredning!

Min kära vän Lisa skall ju snart flytta och är supersugen på att fixa lite nytt i nästa lägenhet ... och jag som bästa vän tar det på allvar att hjälpa, inspirera och självklart diskutera (o gärna shoppa också) :)


Den här tavlan med veckans dagar gillar jag skarpt och skulle vilja ha i hallen, problemet är väl att hitta en vägg stor nog, hela hallen består av dörröppningar, men i Lisas nya kanske?! Vi lunchade idag på Kåges Hörna & Bar i Saluhallen och hade självklart lika trevligt som vanligt!

Förövrigt så impulsköpte jag en pocket idag på Coop och den visade sig vara så grymt bra och rolig ... har skrattat rakt ut flertalet gånger på bara några kapitel ... och den här boken är så jag att det skriker om det!! Elsas Mode debutromanen av Sofie Fahrman rocks ;)

Bild lånad från Bokus.com.

Vi hörs! Kram Frida

måndag 7 juni 2010

My weekend!

Hej, haft en riktigt nice weekend, därav inga blogginlägg :)

I fredags var Lisa, Christian och Edwin här på middag, J lagade underbar mat som vanligt! Han grillade ett par olika sorters kött och till hade vi ungsrostad potatis, grönsaker och tre sorters olika röror ... hur gott som helst! Alla andra drack, enligt utsago en god Cabernet Sauvignon, medan jag höll mig till öl. Till efterrätt hade J gjort en underbart god mascarpone- och limekräm med chokladtryffel som serverades med färska blåbär och hallon och så drack vi lite bubblande Asti till. Barnen tyckte mest det var roligt att busa med varandra. Vädret var också riktigt härligt så det blev en del häng på balkongen ... både för oss vuxna och barnen :)

Den fina presenten från vännerna, sååå fin kruka!

Faktiskt hade vi så trevligt att jag inte fick fram kameran ens gång ... förens det bjöds på en liten show precis utanför vår balkong ... det var nämnligen så att en luftballong nästan åkte in i masterna på det lokala vattentornet!

Hihi den enda bilden jag lyckades knäppa av familjen Werner :)

I lördags var jag, Lisa och Edwin på Ikea (dottern hade fått feber igen (!) så hon fick vara hemma med sin pappa). Jag kom redan när Edwin sov så jag och Lisa fick oss lite fika och tjejsnack innan vi susade iväg mot Kållered. Köpte lite smått och gott, bland annat en sån här:

Bild lånad från Ikeas hemsida ... får styla med lite blommor en annan dag :)

Nä, nu är det snart läggdags!

Vi hörs! Kram Frida

onsdag 2 juni 2010

Lite mer fint ...

Ja, hittade även ett par fina saker på Balder Hage förra veckan ... ja, jag är där i stort sett varje vecka och hittar nästan alltid något nytt som får följa med hem :) Tur att de har bra priser så ett par saker inte behöver kosta skjortan!


Gillade den här fina tavlan med cup cakes på, får just nu stå på rullbänken i köket, men vill så småningom få upp den på väggen ... påminde mig lite om en annan plåttavla vi köpte i Köpenhamn i somras, se här (eller kolla på headern).

Blev så att även en liten miniros fick följa med mig hem, tycker det är fint att ha lite småväxter här och var!

Krukan tidigare köpt på Balders Hage.

Plättar i luften på köksbordet.

Vi hörs! Kram Frida

Ps. Dottern sitter och testar sina nya pennor och pennskrinet :) Ds.

Never to many boxes ...

Någon som håller med mig? Man kan aldrig ha för många boxar i olika storlekar för olika ändåmål, för man tycks ändå alltid behöva någon till ... till någon förvaring ... någonstans i huset!

De här två snyggingarna köpte jag igår på Panduro till ett jättebra pris dessutom. De heter "Flamingo Box", helt enkelt för att det finns flamingos på sidorna av boxen och har randiga lock. Förvaring i dem och var de skall stå? Så långt har jag inte funderat ut ännu, men tror inte det skall vara något problem med att lösa det :)


Jag har letat lite efter ett fint pennskrin att förvara dotterns kritor i (de där pappförpackningarna tycks alltid gå sönder) och hade hittat ett fint på Panduros hemsida, där jag först även hittade boxarna, men det fanns tydligen bara på hemsidan att köpa :(

Men skam den som ger sig ... tog en tur till Balders Hage och fann direkt vad jag sökt efter och självklart var det ett pennskrin från Green Gate! Hittade även en fin liten box med färgade pennor till dottern.


Vi hörs! Kram Frida