Recent Posts

onsdag 31 mars 2010

Nya kläder till mor och dotter!

God dag onsdag idag, snart påsk!

Tänkte visa vad jag köpte i söndags när jag var inne i stan en stund, blev lite nya kläder både till mor och dotter.

Ett par häftiga taights från HM och ...

... en klänning från Gina (tycker på bilden den ser ut som ett linne, men iaf på mig som är kort blir det en klänning).

Sedan blev det fina "flickiga" kläder från Lindex till dottern.

En tunika med cupcakes passar väl en mamma som gillar cupcakes? :)

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 29 mars 2010

Boktipset ...

Ja, några boktips har jag inte riktigt fått till här på bloggen, men här kommer ett par ....

ni-nanna-na-ni-na och en regnbågsfärgad soffa, jag förmodar de flesta av Er minns programmet Boktipset från SVT?

Jag tror jag nämnt i ett tidigare inlägg att jag köpt Jens Lapidus böcker Snabba Cash och Aldrig fucka upp och nu har jag läst ut båda böckerna och kan verkligen rekommendera dem, de är faktiskt riktigt jävla bra!!

Bilder lånade från Bokus.com.

Måste erkänna att jag mest läser typiska tjejböcker om kärlek, relationer och ganska typiska tjejgrejer :) Och det här är verkligen något helt annat, en i stort sätt helt och hållet manlig värld som involverar våld, droger och kriminalitet, men ändå SÅÅÅ bra!

Man har ju fått lära sig ett nytt språk också ... stash är tydligen pengar. Fett kan man säga både i positiv och negativ mening, något som suger fett är inte bra, men fixa fetaste någonting är riktigt bra och så kan man ju vara klantish, lite klantig alltså :)

Så ett boktips från en bloggare till en annan - läs Jens Lapidus böcker!

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 28 mars 2010

En god morgon!

Idag bakade jag scones till frukost! Det är sällan jag bakar överhuvudtaget och bröd nästan aldrig (men jag fuskade lite), så därför blir det extra festligt när man väl gör det.


Jag och J tyckte det var gott med nybakta scones med olika marmelader och te var gott till söndagsfrukost, men dottern verkade inte lika imponerad :)


Åt bara upp två av fyra bröd så nu ligger två goda bröd i frysen och väntar på att bli uppätna någon annan helg! Nu på eftermiddagen har jag varit inne i stan och shoppat lite, kanske får bli ett inlägg om det senare :)

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 26 mars 2010

Träning och skattebesked!

Idag var jag på ett medelpass på Friskis, skitjobbigt pass men så grymt roligt! Jag har varit på den här tjejens pass en gång tidigare ... den 7:e augusti 2009 ... varför kommer jag ihåg det?!

Jo, därför att andra låten i passet är Like a virgin med Madonna live från London från förra turnén Confessions Tour som jag var på (fast i Horsens, DK) och den 8:e augusti 2009 var jag på Madonna Sticky & Sweet Tour på Ullevi. Och båda gångerna på den här tjejens pass så har jag fått världens rysningar och enorma adrenalinkickar!!

Bilder lånade från Madonna.com.

Sedan med posten fick jag både Allt i Hemmet och deklarationen ... och jag och sambon får tillbaka som en hel semesterresa på skatten, så på det hela så har dagen idag varit en riktigt jävla bra dag för att uttrycka mig milt! :)

Imorgon är det lördag och min tur för sovmorgon, skall bli så skönt för dottern har kommit in i att hon vaknar så himla tidigt!

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 25 mars 2010

Våffeldagen

God kväll, idag har det verkligen känts som vår här i Göteborg, säkert tio plusgrader, lite sol och i stort sett all snö är nu borta!

Men jag som var så trött på all snö, har insett att liggande snö har sina fördelar när man har småbarn. Nu är det bara fuktig sand i alla kläder, sko och överallt i hall och badrum där allt skall tas på och av och tvättas av! Ja, nu är det vår! :)


Idag har jag lämnat och hämtat på förskolan, sökt jobb och fixat lite här hemma och handlat mat, ja en helt vanlig dag alltså. Förutom att det ju idag är våffeldagen då, så det blev våfflor med sylt och grädde till middag! Tar ju en evighet att grädda så jag stod och käkade två vid diskbänken och sedan när ytterligare en åkt ner så var jag så proppmätt att jag la mig på soffan och somnade en stund :)


Har ett gammalt Hugin-våffeljärn jag ärvt från mina föräldrar, varken det bästa eller fräschaste i världen, men det duger för den en eller max två gånger per år som jag gräddar våfflor.


Imorgon skall det bli ett pass Medeljympa på Friskis & Svettis innan det är dags att hämta på förskolan igen och sedan är det helg!

Vi hörs!

Kram Frida

Lunch och skor!

Idag var jag en tur i stan för att lämna tillbaka ett par skor till dottern J köpte igår för de var för små, hitta ett par andra och så träffades jag och Lisa för en lunch.

Vi var på Wayne´s Coffee och käkade en god sallad med kyckling och fetaost och drack någon god och dyr dricka (30 spänn för en liten flaska!). Som alltid hann vi med en hel del tjejsnack och hade jättetrevligt! Tog en suddig bild på maten, var godare än den såg ut :)



De nya skorna passade nog den lilla damen för hon gick omkring i dem här hemma hela eftermiddagen :)


Nä, nu får de nog bli kudden nästa!

Vi hörs! Kram Frida

tisdag 23 mars 2010

Inte en dagens outfit ... av mig

Idag är jag en mycket trött bloggerska ... gick och la mig strax efter ett och klockan var inte ens sex när dottern tassade upp ur sängen! Helt och hållet mitt eget fel att jag gick och la mig så sent, men så svårt att avbryta när skrivinspirationen är på topp :)

När jag och Lisa chattade igår kväll så tyckte hon att jag skulle ha den nya tunikan från Gina som dagens outfit, men icke sa nicke, idag har jag inte gjort något mer avancerat än att tvätta håret, så det blir det inte. Såg i morse att jag faktiskt hade rödsprängda ögon, hoppas dagispersonalen bara jag trodde jag var trött och inte bakfull ... men ute och festa på en måndag, det var urminnes tider sedan, om det ens hänt :)

Men jag kan ju bjuda på en bild på tunikan iaf.


Får bli en dagens outfit på dottern istället, hur häftig bild fick jag inte på henne i morse? Går och snackar i "mobilen" lite coolt precis som vi vuxna :)

Body och klänning ärvda Lindex-kläder och de svarta tajtsen är nyinköpta från Lindex.

Nä, nu skall jag söka och ringa på lite jobb och sedan får det nog bli lite städning här hemma (om jag inte somnar först)!

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 22 mars 2010

Ett säkert vårtecken!

Ja, idag åkte jag förbi Avenyn här i Göteborg och nu börjar de bygga uteserveringarna - ett säkert vårtecken!

Igår hände en lite incident med min nya Iphone, satte i kontakten i väggen och det sprakade till och två proppar gick!! Men allt verkade ok, så jag laddade i några timmar, men på spårvagnen senare säger J vad lite batteri du har ... tydligen är laddaren trasig, laddar inte :(

Så idag fick jag och dottern bege oss in till stan för att besöka Telenorbutiken, sedan blev det en god creamcheesebagel och en chailatte på Espresso House för som sagt jag är ju beroende :) Hittade en fin tunika på Gina för bara 49 spänn också!

Ikväll har jag varit på ett roligt step-up pass igen (blev inget förra veckan) ... men saknade dig Lisa! Just nu chattar faktiskt jag och Lisa och hon har precis skickat iväg en beställning till HM och där slank det ner en fin tröja till mig också!

Bild lånad från HM.com.

Visst är den fin och somrig ... åh jag längtar till jag kan använda min nya jacka från Bubbleroom, mina snygga pumps och den här kanske!!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 19 mars 2010

Var har lyxen tagit vägen?

Jag har precis sett de två sista avsnitten av serien Glamourama och saknar den redan! Hoppas det blir en andra säsong som det pratas om ... läste att den haft två miljoner tittare, trodde jag inte och då är jag tydligen inte ensam om att gilla den :)

Bilden på de tre bloggtjejerna Petra Thungården, Anna Hibbs och Mikaela Forni är lånad från TV3s hemsida.

Igår pratade jag om Bella & Tyra Show och idag om Glamourama, flera serier om och av unga blogg (framförallt) tjejer. Men jag har nog alltid gillat serier, och nu även bloggar, som får mig att fly in i någon annans vardag för en stund, gärna någons vardag med mer lyx och glamour än min egen och som innehåller mycket tjejsnack! På tal om det, jag längtar till den 28 maj också när Sex and the City har premiär, då Lisa skall vi gå på bio och sedan ut och göra stan!

Bild lånad från SF.se

Har funderat på det där, älskar jag serier och bloggar med en massa lyx och glamour för att mitt eget liv saknar det? Men det beror ju på vad man definierar som lyx, handlar det om privatplan, kläder för hundratusentals kronor och smycken för lika mycket så ja, då saknar mitt liv definitivt lyx! Men som arbetslös småbarnsförälder så betyder nog lyx något annat för mig, bara att man skulle ha ett jobb att gå till skulle nästan kännas lyxigt. Annars är det ju som småbarnsförälder lyx att få tid att träna, shoppa eller bara kunna få gå på toaletten i fred :)

Men även om jag verkligen gillar mitt liv (förutom arbetslösheten), jag har en sambo som jag älskar, en underbar dotter och härliga vänner, så hur skönt skulle det inte vara ibland att få vara singel och barnlös, göra vad man vill och kunna festa nätterna igenom om man velat?! Men det är ju det som är livet, man kan inte få ha kakan och äta upp den samtidigt, har man valt det ena så får man försaka det andra :)

Något som jag vet i mitt liv som är lyxigt (undra hur många ggr jag skrivit det nu?) är att jag har en sambo som älskar att laga god mat och serverar gärna goda viner till också, så det dröjer veckor mellan gångerna jag lagar mat! Så det är ofta jag får mig serverat lika god och vällagad mat som man får på restauranger så jag kanske bara skall hålla tyst och sluta klaga kanske :)

Ja, lite tankar om ditten och datten en fredagskväll, kanske skall tillägga att sambon serverade mig en drink förut också, kanske är alkoholen som pratar :)

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 18 mars 2010

Dop, fika och shopping!

Ja, varför har jag inte bloggat sedan i fredags ... har inget bra svar på det, ibland får jag inte tummen ur bara :)

I lördags var vi på Elias dop som sagt, ett fint traditionellt dop i kyrkan med fika och jättefina och goda tårtor efteråt.

Den som gjort de här tårtorna borde kanske fundera på att bli konditor?!

Ja, i måndags, på dotterns dagisfria dag, var vi hemma hos Lisa och Edwin för fika, barnlek och prata skvaller om vad som hände på konferens/skidhelgen hon var på i italienska alperna förra veckan. Sedan har dagarna bara gått, består av jobbsökeri, fixa här hemma, lämna och hämta på förskolan och handla mat, allt som kanske inte är jätteroligt men som de flestas vardag mer eller mindre består av. Idag var jag i stan, egentligen för att handla present till min faster och hennes man som vi skall hem till på lördag, men förutom lite nya kläder till dottern så hittade jag även världens snyggaste pjuks till mig själv!!

Säg är de inte helläckra?! :)

Nä, nu blir det lite skrivande och kanske kollar in Bella & Tyra Show också (se där blev ett webb-tv tips till idag). Showen handlar om bloggare, men jag måste väl säga att jag inte direkt känner igen mig, mitt liv är långt ifrån lika glamoröst, men det är väl därför det är kul att få inblick i andras liv!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 12 mars 2010

Dagens och LOVE ...

Idag får det bli en dagens (även om det är lite sent nu) outfit och ett litet projekt jag sysselsatte mig med i sovrummet igår.

Klänning och vitt linne under från Bubbleroom, leggins Gina och stövlar Ecco.

Min accessoar för dagen som fick hänga med är den här ... voila ...

En Emmaljunga-skötväska ... ja, det är lika bra att inse att glamouren till stor del försvinner ur livet när man blir förälder och man får tänka praktiskt - inte praktiskt att släppa runt på två väskor och en unge :)

Idag hämtade jag dottern tidigt från förskolan för att vi äntligen skulle komma iväg för vaccination, sedan blev det lite fika med chailatte på Espresso House igen (tror att jag börjar bli beroende) och lite shopping på H&M innan vi begav oss hem igen.

Senare kom Js lillasyster över för hon skall följa med oss på dopet imorgon. Så vi har ätit taco till middag, fikat och ätit både godis och chips så hungrig är man ju knappast nu :)

Projektet i sovrummet ja ... så här fint blev det!


Har haft funderingar några månader nu på att sätta upp bokstäverna på väggen, men tänkte först på en annan vägg, men nu blev det här på den lilla väggen mellan garderoberna och dörren. Så här såg det ut tidigare om ni kommer ihåg?

Nä, får inte bli en för sen kväll för det kommer tyvärr inte bli någon sovmorgon för mig som det brukar på lördagarna ... snyft!

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 11 mars 2010

God kväll, gott folk i stugorna!

Ja, jag lovade ju ett inlägg med vad jag shoppade igår, så här kommer det! Hittade värsta fina kjolen på KappAhl i deras nya serie "A folklore tale"! Tydligen väldigt populär för jag var i två olika butiker i Nordstan och där fanns bara stora storlekar kvar, så jag fick springa upp på Avenyn för att få den. Expediten i Nordstan berättade att alla mindre storlekar hade sålt slut på två dagar!! Även dottern fick sig en ny liten tuff outfit ... kanon när man har 25 % rabatt :)

Lika fin fram ...

som bak!


Sedan mellan jakten på doppresent så var jag i två favoritbutiker Balders Hage och Casa Linne. Så idag har jag fixat lite här hemma med mina nyinköpta fina saker.


Ett F och ett J på byrån i sovrummet för att symbolisera vilka som sover här. Jag såg faktiskt att bloggen I mitt paradis hade det, tyckte det var fint och när jag såg bokstäverna på Balders Hage igår, så fick det bli sådana! Även dottern fick ett S för att symbolisera att hon bor i sitt rum!


Den här plåtlådan från Green Gate fick mig att falla totalt och jag var bara tvungen att köpa den när jag såg den på Balders Hage! Så nu får den husera på bänken i vardagsrummet med våra fjärrkontroller i, tror även kameran skall få bo där när den inte används.

Köpte även ljushållaren på Balders Hage igår, som blev superfin med ett Maileg-band runt tycker jag. Plåthuset är köpt på Tivoli i Köpenhamn och den lila ljuslyktan är tidigare köpt på Balders Hage.

Det här ljusfatet köpte jag på Casa Linne och det blev ju också tjusigt med lite Maileg-band runt!


Bjuder på lite verklighet ... en laptop på köksbordet som ständigt flyttas lite åt sidan vid middagen och sedan sitter man där igen när dottern lagt sig :)


Löpare från Nyblom & Kollén, ljusstakar Ikea och fruktfatet (behövs nog lite mer frukt för att kallas det dock) är köpt i Tunisien.

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 10 mars 2010

Shop til you drop ...

Ja, så kändes det iaf på hemvägen idag! Efter jag lämnat på förskolan så var det dags för veckans andra anställningsintervju och efter det så var det stan och shopping som gällde.

Det blev både lite inredning och mode inköpt, men jag har inte hunnit packa upp något ännu så jag lovar ett inlägg om det imorgon. Dessutom så sprang jag runt i flera butiker på jakt efter en doppresent till Elias dop på lördag och till slut så blev det en "stor" och fin present, men den kan jag ju självklart inte visa för hans mamma (sambon Js kusin) tittar ofta in här :)


Godingen Elias med sin pappa när vi hade pepparkaksbak i december med kompisarna!

När jag redan hade tre stora påsar att bära runt på så hamnade jag på Espresso House i Nordstan för de har världens godaste chailatte! Så det blev att pusta ut, med god dryck, en scones med chream cheese och kolla lite mail och FB. Sedan var det bara Hemköp kvar så till slut kånkade jag runt på tre stora kassar, en kasse full med mat och ett blöjpaket, tur att Spotify i öronen gör livet och spårvagnsturen hem lite lättare!

Men vilket ilandsproblem egentligen, jag shoppar så mycket att jag knappt orkar bära hem det :)

Har redan kollat in hos Er idag, så nu blir det nog en massa skrivande ikväll!

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 8 mars 2010

Äntligen måndag igen!!!

Ja, det blir ett kort inlägg, jag och dottern har varit hemma idag bara, för måndagar är hennes "fria dag" från förskolan.

Skor ja, några sådana har ännu inte blivit inköpta, men jag längtar som en galning tills det är riktigt vårväder och man kan gå i fina och gärna högklackade skor! Vet faktiskt inte om jag vågar mig på mina högklackade kängor i det här halkiga vädret, vill ju inte dratta på ändan precis :)

Nu ikväll så har jag äntligen varit på Step-up igen, var nog tre veckor sedan sist tror jag. Det är ju samma kille som håller i måndagarnas pass och nu har jag varit så många gånger att passet riktigt sitter, jag får sådan enorm andrenalinkick av att verkligen träna skiten ur mig själv - I love it!!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 6 mars 2010

Skor ja ...

Ja, jag är ute efter ett par snygga typ stövletter som man kan ha snart när all is och snö är borta och man inte känner för att ha stövlar längre. Jag har höga krav snygga, hyfsat billiga och gärna klack men får inte var för hög och gärna då bred. Och de skall funka både till jeans, treggings och kjol ... ja, som sagt inte enkelt att hitta :)

Liknande de här från Nelly.se är ju jättepoppis och de vimlar av liknande i stans skoaffärer. Visst är de snygga och priset på 399 kr är helt okej, men om jag skall kunna gå i dem så får nog en liten ängel komma ner från himmelen och lära mig gå i 14! cm höga klackar ... kan inte riktigt se mig själv hämta och lämna på förskolan i dem *ler* :)
Inte ens de här från H&M med 10,5 cm klackhöjd skulle jag klara, men även om skon inte passar foten så passar priset på 399 kr passar iaf plånboken!
Men de här från La Redoute (fast i svart) för 349 kr med bara 7 cm klack gillar jag skarpt!
Eller de här från Ellos, klackhöjd 2,5 cm för 499 kr kanske?Ja, som sagt ingen lätt uppgift att vara kvinna och välja skor (eller kläder, väskor, accessoarer eller smink) ... dagens ilandsproblem :)

Nä, det får nog bli en tur till den där skooutleten på Backaplan innan jag bestämmer mig!

Vi hörs!

Kram Frida

Jobbintervju och fika ...

Ja, här är det fullt upp, igår var jag på en jobbintervju, sedan träffades jag och Lisa i stan för lite shopping! Eller rättare sagt Lisa shoppade och jag tittade mest ... :) innan det var dags för hämtning på förskolan av våra små godingar. På måndag börjar Lisa jobba igen, tråkigt för mig att gå hemma själv ... *snyft*, men det kommer nog bli en och annan lunch och så träffas vi ju när vi tränar ... om det inte blir något jobb snart förstås! Senare på kvällen hade jag och J fredagsmys med lite gott och tittade på På spåret.

I morse var det en liten sovmorgon innan det var dags för att bege sig in till stan för en fika med några av mina fd arbetskamrater. Jag, Yvonne, Marjan och Esmeralda pratade om allt mellan himmel och jord och hade jättekul som vanligt! Nu har vi ätit en jättegod rätt med färsk lax, fänkål, grädde, vin och färska örter och ett glas vitt till förstås. Om en stund börjar andra chansen i Melodifestivalen, så det lär väl bli en stund i soffan innan jag nog hamnar här vid laptopen igen :)

På spårvagnen idag fanns reklam för att det finns en Shoe Outlet på Backaplan här i Göteborg, herregud det skall vara flera tusen kvadratmeter med skor från 100 kr ... låter som himmelriket!! Googlat lite på det här men hittar ingen hemsida eller någon info på Backaplans egen hemsida, men enligt bloggare så skall det vara bra!

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 4 mars 2010

Make Up Store och Gina ...

Hej, jag tänkte bara titta in och visa det jag köpte när jag och Lisa var i stan häromdagen. Säkert helt ointressant för er, men men ... här kommer det :)


En primer från Make Up Store som tydligen skall se till att ögonskuggan sitter på plats hela dagen, kul att testa iaf och se om det funkar. Sedan blev det ett par tröjor från Gina Tricot också.



Igår hade jag en riktigt dålig dag med någon slags magsjuka, J har ju legat hemma sjuk i tre dagar, men idag så var han tillbaka på jobbet och jag känner mig mycket bättre. Imorgon skall jag faktiskt på en jobbintervju, skall bli kul och sedan skall jag hämta dottern tidigare på förskolan för vi skall till BVC för vaccinering.

Nä, nu skall jag och J titta på Succeduon Anders och Måns och så väntar en stor muffins vi skall dela på!

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 2 mars 2010

Lite nytt piggar upp!

Usch jag är den sämsta bloggerskan i världen just nu, en hel veckan utan ett inlägg ... ni kanske undrar om jag lever ... :) Men har inte riktigt haft någon lust när jag varit sjuk igen, men även haft en hel del annat att göra ... ursäkter, ursäkter :)

Häromdagen fick jag iaf äntligen inspiration för att fixa och ändra lite här hemma, så det blev lite "nytt" på bänken i vardagsrummet ...


Korgen från House Doctor får just nu innehålla de fjärrkontroller man inte använder dagligen. Tills nyligen innehöll den ett par olika oljor i köket, men fick flytta på sig när den inte fick plats jämte den nya mikron. En korg med många olika användningsområden (även haft värmeljus i den) kan man nog konstatera iaf :)


Korgen med alla inredningstidningar som jag haft sedan i somras på bänken i vardagsrummet har just nu iaf hamnat på byrån i sovrummet. Lampan är från Ikea.

Idag när barnen var på förskolan så var jag och Lisa i stan, shoppade och åt lunch, so nice! Jag följde med när Edwin, som fortfarande inskolas på förskolan, hämtades vid två och så åkte vi hem till torget och hämtade ut paket, innan jag hämtade dottern på förskolan. Mitt paket från Bubbleroom har nu kommit och alla kläderna passade, det var bara ett av linnena som hade ett litet hål så det får bytas ut.

Och när jag kom hem så låg den nya Allt i Hemmet i brevlådan så idag har det varit en riktig kanondag med både ny shopping (som jag får visa en annan dag), paketet från Bubbleroom och en härlig inredningstidning!!

Vi hörs!

Kram Frida