Recent Posts

söndag 31 januari 2010

Varför vill man ha det man inte kan få?

Hej mina vänner,

Ja, om vi nu skall vara lite filosofiska, varför vill vi alltid ha saker som vi inte kan få av någon anledning, eller tror att får vi bara det ena eller det andra så blir vi mycket gladare, rikare eller en mer lycklig person?!

Är man singel så tror man att hittar man bara "Mr Right" så blir livet så perfekt, lever man i ett lite slentrianmässigt förhållande (pratar inte om mig själv) så tror man att bara semestern kommer och vi får umgås så blir allt bra. Om man som jag är arbetslös, så tror man att bara man hittar ett jobb så faller hela livet på plats, men så är det naturligtvis inte. Bara jag hittar de perfekta möblerna, den snyggaste kläderna, får mer pengar eller vad det nu kan vara så blir hela livet perfekt!

Ja, om man nu som jag då inte har jättebra ställt just nu, så suktar man efter fina kläder från Odd Molly ... inte de billigaste man kan hitta direkt, men sååå fina!

Men skulle mitt liv bli roligare, härligare, finare och mer fulländat om jag hade de här kläderna?


En sjukt fin kappa, med en foder som påminner mig om Green Gates paisleymönster (ser man inte här, men på hemsidan)!

En fin klänning som passar lika bra att mysa omkring i hemma som när man vill vara fin, och färgen gillar jag skarpt!

Den här ljuvligt stickade tröjan passar ju lika bra till jeans som till kjol!

Och varför inte avsluta med de här, ingen skulle ju se dem, men visst känner man sig lite finare med sexiga underkläder?
Alla bilder lånade från Odd Mollys hemsida.

Klart inte livet skulle bli mer perfekt med dessa kläder, och även om självkänslan måste komma inifrån, så gör fina kläder, fin frisyr och fin make-up iaf att jag känner mig lite finare, snyggare och kanske sexigare ;) Så visst är kläder viktiga för ens välbefinnande, men man måste se till att man mår bra ändå, utan lyxartiklar!

Snart kommer jag fortsätta chatta med Lisa, det är iaf något som gör mig glad, lycklig och får mig att skratta, sitta uppe halva natten med en av mina bästa vänner och chatta!

Vi hörs!

Kram Frida

Man tager vad man haver ...

Fixat en bricka med lite myspys ... av överblivit material, man får ta det man har hemma.

Bricka från julrean på Village, några gamla blockljus (bl a från adventsljusstaken) och dekorerade med ett vitt spetsband och ett par fina kulor som egentligen är små julgransprydnader, och så blev det så här fint!

Vad tycks, enkelt men fint tycker jag?!

Nä, nu har det blivit söndag redan ser jag, så nu skall jag krypa ner under täcket med Jens Lapidus som jag och Lisa skämtade om på chatten igår kväll, alltså boken Snabba Cash ;)

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 28 januari 2010

Svår att lägga ifrån sig ...

Mmm, jag håller på att läsa Snabba Cash och jag förstår varför den blivit en sådan succé, för jag kan knappt lägga ifrån mig den!


Bild lånad från Bokus.com.


Liknar inte någon av de böcker jag bruka läsa, och som jag skrev i förra inlägget absolut inte sånt språk jag brukar prata eller skriva, men ändå väldigt bra! Verkligen en annan värld än den man själv känner till ... och tur är väl det, för jag blir bara ännu mer övertygad om att där vill jag definitivt inte befinna mig eller så hade de "plockat" mig snabbt så rädd liten skit som jag skulle vara :)

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 27 januari 2010

Mmm ... drömmer mig bort ...

Jag drömmer mig bort till ett ställe som är varmt, där man är frisk och ens hem är välstädad och stajlat i varje hörn! :)

Ja, för det gäller ju knappast här, det är inte varmt utan snöstorm utanför fönstret, jag (och dottern) är förkyld och hostig som bara den ... och välstädad och stajlat i varje hörn! I wish - här finns nog faktiskt knappt ett hörn just nu som helt rent och iordning. Men har tänt lite ljus för att pigga upp den tråkiga dagen ...

Rosa ljuslykta Balders Hage, hängande hjärta köpt i en butik i Mollösund i somras (kolla in snöstormen vi haft idag utanför fönstret).

Hittat en drömlägenhet iaf, som jag ändå inte har råd med *snyft*, på Alvhem Mäkleri. Sååå fin, här vill jag flytta in och alltid ha det så här iordning och fint! Det enda minuset jag kan hitta är att det bara är en trea, men kvadratmässigt nästan 10 kvm större än vi bor på idag, så det hade funkat om man bara hade stålarna. Inte nog med att den är så fin, så många smarta lösning också, kolla in här!


Till något helt annat igår kväll började jag läsa de första kapitlena på Snabba Cash, verkar intressant och lovande så här långt! Men vilket språk, inte dåligt skrivet utan bara vilka uttryck, "fett klantish" är kanske inte något jag brukar säga speciellt ofta :)

Får se om jag och J kan få barnvakt någon kväll och kanske få gå ut på "dejt" tillsammans och kolla in filmen med samma namn?!

OMG min besöksräknare har fått fnatt ... jag trodde faktiskt förut att det var något fel på den :) Att så många av Er goa människor där ute vill läsa om mig och mitt liv gör mig sååå glad och jag får sådan inspiration (kanske är bra, nu när den på inredningsfronten varit lite dålig det sista)!!

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 25 januari 2010

Host, host (igen!) ...

Ja, igår var jag på ett jätteroligt step-up pass med Lisa, det är tredje gången vi var på samma pass nu så nu satt stegen och då flödar adrenalinet och det är sååååå kul ... men kände under gårdagen att det kunde vara en förkylning eller nåt på gång :(

Och mycket riktigt idag när jag vaknar så är jag officiellt förkyld för andra gången under januari 2010! Vad kan man göra mer än att äta någorlunda bra och träna ... inte ha barn på dagis kanske :)

Dessutom så hostade dottern, som också är lite förkyld, så mycket igår kväll att hon kräktes ner allt ... andra gången på några nätter och vi har sovit dåligt alla tre, så humöret är väl inte på topp direkt!

Jag fick iaf äntligen min Odd Molly tröja igår som jag beställt! Så nu väntar jag bara på mina andra två paket som är på ingång hoppas jag?!

Bild lånad från Country-dreams.se

Nu skall jag fixa iordning mig, skall till läkare med dottern om ett par timmar för att kolla så hon inte har kikhosta och om man kanske skulle kunna få någon hostmedicin till så små barn så hon (och vi) får sova lugnt!

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 24 januari 2010

En trött söndag ...

Hej,

Ja, idag har man varit lite trött eftersom det blev några glas vin på tjejmiddagen med Jennie och Marie igår! På väg hem insåg jag att jag inte tagit en enda bild ... usch vad tråkigt inget att visa :( Men men ja, det blev bara jag, Jennie och Marie. Alltså två födelsedagsbarn och jag (ja, Jennies lille son Robin fick också vara med på tjejmiddagen), men vi hade jättetrevligt, åt gott, drack vin och tjötade!

I morse fick jag sova ut för J tog dottern med sig och åkte till Maxi för veckans mathandling, så innan de kom hem hann jag t o m att peela ansiktet och lägga mudmasken jag köpte på Bellme för ett tag sedan. :) Annars har jag bara plockat och pillat här hemma, dammsugit och tvättat alla golven ... usch vad tråkigt det är, men skönt att få det gjort.

Nu ser jag fram emot en vecka som förhoppningsvis innebär en massa paket på posten ... kläderna jag beställt från Rockefella, pocketarna Snabba Cash och Aldrig Fucka Up av Jens Lapidus jag beställt och hoppas hinna läsa innan filmen ... och verkligen min Odd Molly tröja jag beställde för en evighet sedan (tröjan i den färgen var slut så jag har fått lägga en ny beställning på en annan färg), så här ser den förhoppningsvis ut när den kommer och passar också?!

Bild lånad från Country-dreams.se.

Ja, det är bara att vänta och se var nästa vecka vill bjuda på ... och jag har ju om inte annat bokat in en varm ungersk lerinpackning på Hagabadet på torsdag så det ser jag verkligen fram emot, skall bli underbart!!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 22 januari 2010

En award!

Hej,

Svårt att få tummen ur att blogga just nu, har ingen inspiration till inredning alls (jag måste vara sjuk)! Försöker läsa en inredningstidning eller gå in i en inredningsaffär, men den inspirationen tycks bara hålla i sig i typ 5 minuter ... :(

Men däremot läser jag alla Era goa kommentarer och kollar varje dag in hos Er mina favoritbloggisar.

Jag blev jätteglad när jag såg att jag fått en Award från Cath´s Corner med motiveringen "för hennes inredningsinspiration och enkla fina skrivande", tackar och bugar så jättemycket Catharina!



Så här skall man tydligen göra ...

A: Kopiera awarden på er blogg!
B: Länka till personen som gett dig awarden!
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till!
E: Länka till deras bloggar!
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna award!

7 intressanta fakta om mig själv, inte lätt men får gnugga geniknölarna en stund då:

1. Jag är en riktig gottegris, skulle lätt kunna äta något gott och sött varje dag, men man får ju försöka behärska sig lite iaf ... men ett liv utan choklad med nötter skulle inte vara värt att leva! :)

2. Jag har två akademiska utbildningar (medie- och kommunikationsvetenskap och sociologi) men har inte jobbat en dag med något relaterat till dem.

3. Jag skriver på två romaner och drömmen är väl att iaf delvis kunna försörja mig på att skriva en dag.

4. Jag har fått diagnosen Crohns sjukdom, men blivit friskförklarad efter operation år 2000 (intressant eller äckligt vetande inte vet jag?)

5. Jag har haft sex stycken jobb sedan examen från GU 2002 (är alltså en vanlig typisk 70- eller 80-talist).

6. Jag och Catharina, som jag fått den fina awarden från, känner varandra på långt håll. Min kompis Jennie är tillsammans med Chatharinas bror, så vi har träffats en gång för evigheter sedan, men har nu fått kontakt via våra bloggar, vilket är jättekul!

7. Jag har kört upp 4 ggr, men har inget körkort ... buhu

Jag skickar utmärkelsen vidare till dessa 7 vackra, fantastiska, roliga och fina tjejer helt utan inbördes ordning:

Fyra årstider Lotta för hennes otroligt vackra bilder, hennes härliga sätt att skriva om sitt liv och sin passion! (Och för att hon var min största inspirationskälla till att starta en egen blogg).

Jag & Fotbollsspelaren Frida för hennes roliga och fina blogg, och för att hon är en sådan go tjej (med samma namn som jag) som alltid skriver så snälla kommentarer och mail.

House of Philia Philia för hennes sätt att bjuda på ett fint och inspirerande hem, sin familj och förkärleken för Odd Molly.

Hem & Lycka Mia för hennes fina och inspirerande blogg och för att hon så öppenhjärtigt berättade om något högst personligt och jobbigt i höstas.

Lilla Fru Werner Lisa för att hon skriver så roligt och berättar en massa om sitt liv på bloggen. (Och för att hon på kort tid blivit en av mina bästa vänner och vi har så grymt kul ihop!)

A Home Far Away Gunilla för hennes vackra bilder och för att hon på ett härligt och enkelt sätt berättar om sitt nya liv i ett ganska (iaf för oss i mellanmjölkens land) exotiskt Singapore.

En mammas dagbok Camilla för att hon skriver så härligt vardagligt om att vara mamma och ha småbarn.

Ja, detta förgyllde iaf min fredagskväll, torsdagskvällen slutade mycket tidigare än väntat med att lilltjejen kräktes ner hela sin säng och fick sova hos oss i natt. Imorgon är det fullt upp, på förmiddagen skall jag en sväng till stan och på kvällen så skall jag hem till min kompis Jennie på tjejmiddag (ja, samma Jennie som är tillsammans med Catharinas bror)!

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 19 januari 2010

Shoppat lite igen ... :)

Hej,

Idag har jag förutom sökt lite jobb i förmiddags varit hemma hos Lisa för lite tjejsnack och barnlek (samma som förra tisdagen, kanske en tradition ... ).

Nu sitter jag och chattar med Lisa också, ja våra "gubbar" tycker vi är skittråkiga som sitter uppe halva nätterna och chattar ... men samtidigt har jag faktiskt beställt ett par saker till dottern på Rockefella, de har ju rea nu.

Ett par snygga byxor och en cool mössa (man får även med ett märke till) fick det bli!

Bilder lånade från Rockefellas hemsida.

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 18 januari 2010

Träning och Leilas cup cakes ...

Hej alla glada,

Ja, är väl fortfarande lite down, men blir så glad av att Ni skriver så snälla saker till mig och att jag får fler och fler prenumeranter och besökare hela tiden ... det är ju Ni som gör bloggandet till något kul!!

Helgen har varit lugn, mest varit hemma och tog en tur till stan igår. Idag har jag varit och storhandlat med dottern och nu ikväll var jag och Lisa på step-up igen. Det är tre veckor sedan jag tränade nu pga av förkylning och Lisas hemska danska kur så det är så kul att ha kommit igång igen, tanken är ju att det skall bli två ggr i veckan!

Efter middagen så satte jag igång och bakade Leilas goda cupcakes ... mums!

Usch vilken dålig bild det blev, men goda är de iaf!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 16 januari 2010

Ingen inspiration ...

Hej,

Ja, det har varit no action på bloggen de sista dagarna, vet inte men jag har ingen inspiration till varken inredning eller mode eller nåt, har bara gått runt här hemma och varit sur och grinig :(

Måste ta mig i kragen ... men lättare sagt än gjort!

Igår fick jag i alla fall min mudmask och lip plumper från Bellme som jag beställt. Idag testade jag Lip Plumpern (Lip Injection, Two Faced) och jag måste nog säga att den funkar, känns fortfarande som man har lite "snyggt svullna" läppar och jag tog på den klockan ett idag! Mudmasken får jag testa ikväll eller imorgon får se ...

Nu sitter jag i alla fall med Lady Gaga i öronen och äter årets första semla :)

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 13 januari 2010

Dagens ... outfit mm ...

Hej igen,

Ja, det får väl bli en dagens outfit idag också :)

Stickad tröja och skärp från Lindex, vit tröja från Gina, även kjolen och leggings är därifrån, halsband Hot Diamonds.

Intressant eller inte att läsa om, det får NI mina kära läsare svara på?

När jag hämtat dottern på förskolan så skall nog jag och Lisa ta en tur till stan. Blir säkert lite shopping för oss och barnen och jag längtar så till favvobutiken Balders Hage för att äntligen få lite inredningsinspiration!

Vi hörs!

Kram Frida

Mmmm, drömmer mig bort ... eller helst hem ...

Hej,

Ja, jag hittade den här underbart ljuvliga lägenheten hos favvomäklarsiten Alvhem ...



Här, i Linnéstan i Göteborg, skulle jag absolut inte ha något emot att bo, förut att lägenheten bara är en två & halva på 62 kvm, vill ju ha större inte mindre än man har och priset lär ju dra iväg ... snyft! Linnéstan är inte långt från där jag bor, men priserna tillhör en annan värld ... och någon annans plånbok!

Men inredningen i lägenheten, stilen mmmm säger jag bara ... men de lär väl inte ha några busiga barn som bor här? :) Läs och njut mer här om Ni vill!

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 12 januari 2010

En eftermiddag bestående av tjejsnack och barnlek ...

Hej,

Ja, nu sitter jag och slappar efter att ha lagt lillan för kvällen. Dagen har varit innehållsrik och mycket rolig, som den alltid är i Lisas sällskap! Jag var hos Lisa vid ett och då sov Edwin så vi fick oss lite te (nä, läs jag fick te, hon håller på med den läskiga danska kuren) och lite tjejsnack!

Ps. jag kan berätta en liten hemlighet för Er, jag håller på att skriva på två romaner och Lisa fick äran att läsa några kapitel på den ena. Ds.

Vid två hämtade jag dottern på förskolan och strax efter vi kom tillbaka så vaknade Edwin och barnen käkade lite och har sedan lekt hela eftermiddagen. Vi fotade barnen en hel del så när jag kom hem så hade jag nästan tagit femtio kort! Visar några av dem nedan:


Dottern ser ut som att hon tänker "oj, här var det stökigt". Tunika Polarn & Pyret, jeans Lindex.
Någon som ser om jag busar, tänker nog Edwin! Tröja och byxor från Nova Star, eller hur Lisa?!











Barnen pussas, så sött!!


Jag och dottern.

Lisa och barnen (dottern ser ut som hon vill fly fältet) :)












Lisa skulle ta en massa bilder på mig, här är den bästa ... eller skojigaste :)


Jag var hemma först vid halv sju, efter att ha köpt med mig pizza hem på torget för jag orkar inte laga mat när J inte skulle vara hemma. Sedan har jag badat och lagt dottern och för en liten stund sedan så kom sambon hem efter bion, Avatar, som alla tycks prata om just nu.

Ps igen. Ser jättekonstigt ut med bilderna får inte det att funka :( Ds.

Vi hörs!

Kram Frida

Dagens ... outfit mm ...

Hej,

Idag börjar väl min hemska förkylning äntligen ge med sig, förutom att nu har jag fått hosta istället :(

Tänkte slänga upp en dagens outfit bild idag ... kanske lite väl uppklädd för en "playdate" som jag snart skall iväg på, men jag försöker övertyga mig om att jag visst är frisk och fräsch igen - not :)

Klänning KappAl, linne Stadium, halsband Pearls for Girls, leggings Gina, strumpor H&M och stövlar några no name köpta för ett par år sedan på Maxi tror jag, men jättebra.

Har sökt flera jobb, slängt in en maskin tvätt och satt igång diskmaskinen så nu är jag strax redo för att sticka iväg till Lisa för vår "playdate" med barnen (hämtar dottern på förskolan lite senare), men även lite "gitltalk" - me like :)

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 11 januari 2010

Nu skall man bli vacker också ;-)

Hej,

Ser att min besöksräknare bara rusar i höjden och det är så roligt och gör mig så glad!! Tack alla Ni som besöker och kommenterar, så kul att så många vill läsa om mitt liv!? :-)

Nu har jag precis lagt en beställning på ett par skönhetsprodukter, så förhoppningen är ju självklart att bli lite fräschare och vackrare ;)

Hittade de här produkterna på Bellme.se som ju är ett Blondinbellas företag ... har faktiskt inte varit inne där förutom, men verkar ha en hel del bra erbjudanden. Däremot är jag lite sugen på att kolla in hennes klädmärke Classified när de övriga kläderna kommer ut på Bubbleroom och i vanliga butiker, än så länge har jag bara sett träningskläderna.

Har letat lite det sista efter en Lip Plumper, har väldigt tunna läppar så jag tänkte helt enkelt testa om en sådan produkt överhuvudtaget fungerar. Har kollat lite på nätet men är ganska dyra tycker jag, men nu slog jag till, till ett bra pris dessutom! Köpte även Make Up Stores Mud Mask som är dagens produkt.






















Bilder lånade från Bellme.se

Vi hörs!

Kram Frida

Ps. Här svänger vi helt från inredning till skönhetsprodukter ... gillar eller inte, det får Ni jättegärna ha synpunkter på? Allt från inredning, kläder, smink till barn, städning och disk ingår i mitt liv, men skriver ju hellre om smink än städning kan jag säga! Ds.

Och vinnarna är ...

Hej,

Ja, nu är vinnarna dragna i tävlingen ... jättekul att så många nya besökare hittade hit! Totalt var det trettio stycken som ville tävla så jag la helt enkelt trettio små lappar med siffror på i en Margretheskål och lät dottern dra två lotter. (Efter dragningen så slängde hon ut alla lapparna på golvet, men sedan la hon faktiskt tillbaka allihopa igen ... vilken duktig flicka man har ... men nu när jag skriver det här så ligger alla på golvet igen ... :)


Vinnare av 1:a priset och den fina Home-skylten är:

Geshiia med bloggen Geshiia - mamma till två pojkar!


Vinnaren till tröstpriset, muffinsformarna är:

Helene med bloggen Livets Goda!


Grattis så jättemycket till Er, maila mig Er adress så kommer priserna hem med posten, och tack alla Ni andra som ville vara med och tävla!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 9 januari 2010

Tankar och en önskan om att bli frisk nu!

Hej,

Ja, jag sitter fortfarande och snörvlar, nyser och är tät i näsan med jämna mellanrum ... samtidigt som J är på 30-årsfest :(

När man äntligen fått tummen ur att t o m fixa barnvakt, nä, då är man sjuk så man inte kan gå på fest ... idag har jag varit så tung i huvudet att det nästan känts som att man varit bakfull, vilket bara är acceptabelt när man faktiskt är det!

Jag får drömma mig bort med hur jag vill förändra vardagsrummet istället, till soffan vill jag ha ett nytt överdrag överdrag från Bemz, det här kanske ...

Bild lånad från Bemz.com

Vi har ju soffan Göteborg som är köpt för många år sedan på Ikea, men den är ju inte kvar i sortimentet, så det är verkligen en kanonidé som Bemz har kommit på!

Jag vill även ha ett nytt vitrinskåp, Liatorp och kanske den här matchande TV-bänken från Ikea ...














Bilder lånade från Ikea.


Annars vill jag ha hissgardiner till fönstret i vardagsrummet (som vi har i köket som hänger ihop med vardagsrummet) som man enkelt kan dra upp och ner, för vi har otroligt soligt här på sommaren, kan lätt bli upp till 40 grader en varm dag! Kan inte bestämma mig för om det skall bli likadana som vi har i köket, eller några andra eller om jag faktiskt kanske skall sy egna.

Ja, ja, det blir att fundera vidare ... och samla ihop slantarna till möblerna innan drömmen blir verklighet, shit vad tråkig verkligenhet kan vara ibland ... vill ha nu!!

Ps. Glöm inte att tävla, sista dagen dagen är imorgon! Ds.

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 8 januari 2010

Utan barn och man ...

Hej,

Ja, just nu sitter jag hemma alldeles själv med David Guetta på högsta volym ... mmm ljuvligt att få vara själv ett par timmar!

J är på väg till stan med dottern, skall en tur till BVC och några ärenden och jag sitter hemma och snorar, är alldeles tung i huvudet av den j***a förkylningen! Kan ju självklart bero på att jag sover alldeles för lite också *ler* ... kom i säng kl. ett (nästan tidigt för mig) och dottern vaknade runt 6:30, men J var snäll och gick upp med henne och lät mig fortsätta sova en stund till, puss min älskling!

Verkar inte som att det kommer bli någon fest för mig imorgon i alla fall ... snyft!

Ja, ja det är bara att kolla runt hos Er alla fina och roliga bloggare och sedan får det nog bli lite städning här hemma ... hur tråkigt det nu än är!

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 7 januari 2010

Atcho (eller hur det nu stavas hihi) ...

Hej,

Idag har varit en trött och förkyld dag ... jag gick och la mig vid två och tre minuter i sex vaknar dottern och vägrar somna om ... så trött är bara förnamnet och dessutom har jag blivit riktigt jäkla förkyld också (inte igen)!

Sedan i somras, utan jobb som jag är, så har jag blivit världens nattmänniska, jag sitter vid datorn och skriver både det ena och det andra, eller så kanske jag och Lisa sitter och chattar halva natten! Jag älskar att få sitta i lugn och ro, ha min egentid, och lyssna på Spotify och göra det jag vill ... men som sagt synden kommer tillbaka och biter mig hårt i rumpan varje gång ;)

Så idag har verkligen varit en trött dag, inte varit utanför dörren överhuvudtaget, men J har hämtat upp alla lådorna så dem har vi fyllt med alla julsaker som snarast (läs imorgon) skall tillbaka till sin vanliga plats i källaren! Så just nu är alla ytor där det stått en massa julsaker nästan tomma, nu måste jag ta tag i att fixa lite fint, men har inte riktigt haft inspiration till det det sista. Allt går så mycket upp och ner, i november var jag sååå inspirerad, shoppade en massa fina inredningssaker och pysslade här hemma ... men nu är jag isf mer inne på att styla mig själv, inte mitt hem ...

... genomgår jag en livskris, inredningsmänniska som jag är, eller vad tror NI?

Nu lite mode som iaf får detta till att bli en ganska bra dag, jag har beställt hem en Odd Molly tröja (på rea dessutom) väldigt vardaglig och enkel, men sååå fin tycker jag.

Bild lånad från www.country-dreams.se

Vi hörs!

Kram från en snorig (ops atcho igen på Er) Frida

onsdag 6 januari 2010

Herregud vad mycket snö ...

Hej,

Ja, snön har vräkt ner här hela natten så i morse var det väldigt mycket snö, kommer knappt ihåg när det var så här i Göteborg sist.

Har det varit det sedan vi var insnöade i november 95?

Såg ut så här på balkongen imorse!

Så efter frukost var det bara att ge sig ut med dottern i pulkan en stund, vem vet när det kommer vara så här mycket snö igen under hennes barndom (om man nu skall vara lite neggo ang. klimatdebatten). Jag är lite lätt förkyld så jag tyckte det var jättejobbigt att springa uppför backen med dottern i pulkan. Jag vill inte vara sjuk, jag vill vara frisk och gå och träna! :(

Var inte lätt för en michelingumma att pulsa i så mycket snö!

Annars håller jag på att städa ut julen, men är definitivt inte klart ännu ... är så jag, börjar i en ände och fortsätter i en annan så det blir ofta inte något helt klart!! Men mitt målarprojekt är klart, skall bara fixa iordning allt i badrummet så kanske det kan bli några bilder sedan. Sen, sen ... ja, så låter man ofta :)

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 5 januari 2010

Några barnlediga timmar ...

Hej,

Idag har dottern varit på förskolan och jag och sambon har haft hela fem timmar att bara vara vi ... har inte hänt på urminnes tider! Under hela 2009 så var det faktiskt bara när vi hjälpte några kompisar att flytta och kvällen när J´s företag hade julfest som vi hade barnvakt och gjorde något bara vi (sedan har jag haft barnvakt förutom förskolan om jag behövt göra något när J varit på jobbet så klart).

Detta är något vi måste bli bättre på under 2010 ... tror faktiskt att man måste ta sig tid att bara vara tjej/kille, fru/man, sambo/sambo kalla det var du vill för att vårda förhållandet och vara bra föräldrar. Själv har jag ett stort behov att bara vara mig, Frida, för att orka vara en bra flickvän och speciellt mamma, märker stor skillnad i mitt eget humör de dagar jag fått de där stunderna och de dagar jag inte fått det!!

Så här såg jag ut innan vi åkte till stan:

Linne-Pieces, tröja-Acne, lång cardigan-Gina Tricot, Jeansleggings-KappAhl, halsband-Indiska

Är det intressant att läsa om/se hur en någorlunda ung småbarnsmorsa från Götet klär sig, eller kanske det som gör det intressant eller finns det redan så många modebloggar att det är ointressant.

Lär ju knappast bli dagens outfit varje dag ändå, men vad tycker NI?

På lördag kommer vi faktiskt ha barnvakt och få gå på vår första fest tillsammans utan barn (undantag de två julfesterna på J´s företag) , sedan vi fick barn. Vi har tagit med oss dottern på alla andra fester så får man anpassa sig till hur sent det kan bli osv. Låter kanske som vi är världens festmänniskor som festar en massa fast vi har barn, men så är inte fallet, vi var inte ens det innan vi fick barn, men jag anser att man visst kan ha kvar det mest av sitt gamla liv även om man självklart måste ta hänsyn och anpassa sig.

Några fina bilder från igår när J var ute med dottern och provåkte pulkan.


Nä, nu måste jag ta tag i stöket här hemma, måste vika tvätt, fixa disk, damma, ta undan målargrejer och få fint på köksbordet, fixa med mina ganska trötta och torra växter och en massa annat ... puh!

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 3 januari 2010

Vad gör man inte ...

Hej,

Idag har vi dragit vårt strå till stacken i den ekonomiska krisen ... alltså shoppat *ler*

Vi tog en tur till Frölunda Torg idag efter Lisa och hennes mans tips om att de hade pulkor i leksaksaffären där. Och när man ändå är där så måste man ju bara kolla i lite andra affärer, speciellt nu när det är reor! Jag hittade en ny Puma-ryggsäck för ynka 99 kr på Stadium som jag skall ha när jag tränar, min gamla som varit med mig på de flesta ställen t ex Saharaöknen börjar ge upp sitt liv :)


Köpte ett par linnen med brottarrygg på JC, tror att de blir jättesnygga till en lite bylsig och baktill v-ringad lila tröja jag köpte på HM för ett par veckor sedan!


Sedan så köpte jag en bricka på Village för ynka 25 kr som just nu får agera vatten- och jorduppsamlare under en fin julgrupp som mina föräldrar hade med sig när vi hade middag för mina och J´s föräldrar dagen innan nyår. Köpte även en liten julskylt på 27 kr på DiModa, men den lär ju inte komma upp förrän till julen 2010. Alltså inte shoppat järnet, men många bäckar små ... till vår stackars ekonomi ... vad gör man inte som arbetslös för att få hjulen att snurra igen :)

Ps. Just nu står den på ComHem-boxen i vardagsrummet för hela köksbordet är belamrat för jag håller på med ett målarprojekt! Ds.

Imorgon blir det ett medelpass på Friskis & Svettis och inköp av mer färg på Panduro så jag kan fortsätta på mitt projekt och sedan skall vi försöka hinna med lite åkning med nya pulkan med dottern. Hon har testsuttit härinne, men skall bli kul att se hur hon är ute i snön!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 1 januari 2010

Mitt bloggår 2009 ...

Hej,

Här kommer mitt bloggår 2009 ...

Jan-juni

Ja, när 2009 började så hade jag faktiskt knappt läst några bloggar överhuvudtaget, men hittade via Ikea några bloggar som jag började läsa och surfa runt på ofta! Den ena var mer inspirerande än den andra och jag fann sååå många nya roliga, fina och inspirerande bloggar. Lotta med Fyra årstider var en av de första jag började läsa och som fortfarande tillhör en av mina favoriter!

Juli

Nu är jag så inspirerad att jag faktiskt tar mod till mig och startar med trevande steg min egen blogg - Det ljuva livet i stan! Det första inlägget handlade om en av mina favoritsaker i mitt hem, den fina tavlan från Grandma´s.

Juli innehöll även en jättesolig semester i Köpenhamn med familjen och lite nya inköp, ett tvåårskalas med en fin tummentårta och ett par regniga dagar i Mollösund.

Augusti

När juli blev augusti så befann jag mig i ett ömsom regnigt ömsom soligt Stockholm, här nedan när huvudstaden behagade visa sig från sin bästa sida. Jag och mamma hade som vanligt när vi är där jättetrevligt, men en massa shopping och seightseeing! Bloggen fortsatte och jag visade upp mitt kanske inte jätteexklusiva men ändå helt okej kök. Ett besök på Liseberg med bästa vännerna Disa, Daniel och Maija hanns också med.

September

Nu kände jag att det här med bloggandet började komma igång på riktigt och att det var jätteroligt! Jag började lära mig (även om jag har långt kvar) hur man fotar och stylar för att få fina bilder och det blev en hel del inköp också ... :) Blev även en hel del bakning efter att ha köpt Leilas "A piece of cake" och dottern började på förskolan!

Oktober

Innehöll mer bakning, jag visade upp mitt sovrum och jag blev kär ... ja, i Odd Mollys kläder alltså ... ;)

November

Nu började inläggen dugga lite mer tätt, inspirationen var på topp ... först vann jag auktionen på Tradera och fick hemskickat en såå fin Odd Molly blus och sedan vann jag en tävling och en fin skylt, från Åsas blogg som fick hamna i dotterns rum som också fick hamna här på bloggen!
Bild lånad från Tradera.

Jag läste så många av Era underbara bloggar och min julinspiration var på topp, så jag shoppade loss en massa nya fina saker ... och fixade här hemma, fotade och såg verkligen fram emot julen, men så hände något ...

December

Ja, när december rullade på så kände jag att min underbara julkänsla inte alls fanns där längre ... snyft! Men jag fick i början av månaden äntligen igång min besöksräknare och ser att Ni är många som besöker mig och det ger mig glädje och ny energi och inspiration!

Annars hade bl a jag och Lisa en otroligt roligt tjejkväll ute på stan och med familjen var jag på Jul på Liseberg med Disa, Daniel och Maija. Jag hyllade tjejkompisar, först i ett eget inlägg och sedan i ett inlägg om att i maj kommer uppföljaren på Sex and the City filmen - girlpower rocks! ;)

Och sedan kom då äntligen julen och då kände jag väl iaf lite julkänsla när man får se en sådan här underbart glad dotter på julaftonsmorgon!

Puh, det här blev ett långt inlägg ... ja, jag avslutar året med en tävling för att fira att jag faktiskt har strax över fyrtio besökare i veckan!! Så glöm inte att tävla!

Vi hörs!

Kram Frida