Recent Posts

torsdag 31 december 2009

Nytt år och tävling!!

Hej alla glada,

Ja, årets sista dag ... känns ju alltid både roligt med ett nytt år och nya utmaningar, nya vänner och allt annat nytt det nya året har att bjuda på ... men samtidigt lite vemodigt, var det här allt på 2009, redan slut?!

Mitt 2009 har bjudit på båda roliga saker och tråkiga saker, en av det roliga är ju självklart att jag började blogga i juli och har fått kontakt med en massa trevliga och snälla människor här i Blogglandia som jag aldrig skulle fått kontakt med annars! En tråkig sak som verkligen fått mig ur balans var ju att bli uppsagd och fortfarande inte fått något nytt jobb ... ja förlora jobbet det klarar man väl, tänkte jag ... men det har inneburit så mycket olika känslor att jag faktiskt lärt känna nya sidor hos mig själv på gott och ont!

Men nu skall vi inte tänka negativt, nä, jag fick ju äntligen igång min räknare här på bloggen den 5:e december och nu har den passerat 200 ... så otroligt roligt att så många vill läsa om lilla mig och mitt liv på mindre än en månad! Det ger mig verkligen glädje och inspiration ... så nu blir det tävling!!

Ni tävlar om en fin "Home"-skylt från Different Design, att hänga i hallen eller kanske ställa på en tavellist (som jag gjorde på bilden).


Ett litet tröstpris är fina muffinsformar från Åhléns (vet ju att många av Er gillar att baka).


Tävlingen kommer gå till på sedvanligt sätt, ni som har blogg lämnar en kommentar nedan och länkar hit med bilden på skylten. Självklart kan även Ni som inte har en blogg vara med och tävla också, ni skickar bara ett mail till mig (mailadressen hittar ni i högerspalten). Tävlingen kommer hålla på fram till den 10 januari 2010 (hur konstigt är det inte att skriva det). Lycka till!

Vi hörs!

Kramar Frida

söndag 27 december 2009

Julen 2009 i bilder ...

Hej alla glada,

tänkte bjuda Er på några bilder från min och familjens jul 2009 ... fattar ni att det snart är 2010, var det inte milleniumskifte nyligen?!

Julen började hemma med lite paketöppning för dottern, hon var jätteduktig och öppnade paketet själv helt utan vår hjälp!

Åh, ett paket från mamma och pappa ... vad kan det vara?

Jaaa, en Brioclown!

Sedan fortsatte julafton hemma hos mamma och pappa med bror, sambo och brorsdotter. Det blev självklart Kalle Anka vid tre, sedan paketöppning och god julmat!

Åh, ett pussel från morbror och moster och kusinen!

Titta kusinen, ett instrumentset, säger Molly (under bordet).

På juldagen bar det av hem till farmor, Hans, faster, farbror och gammelmormor Nanni för mer god julmat och ännu fler julklappar!

Kul att spela på keyboarden med faster Emilia!

Farmor leker med dottern (som är bakom blommorna).

Själv fick jag en jättefin klänning från älsklingen (får väl försöka visa den i någon dagens outfit någon dag :), skall också beställa något från Odd Molly (från honom)! Hoppas Ni haft en lika trevlig jul som vi haft?

Idag har jag och Lisa varit på förmiddagen och tränat på Friskis, imorgon kväll blir det ett pass till, det gäller att vara hurtig när man har inspiration (och ett roligt sällskap)!

Vi hörs!

Kram Frida
Hej,

Yippie, mitt humör stiger upp mot himlen, min favvoserie kommer med film nr 2 - Sex and the City 2 - me like!



Jag fullkomligen älskar serien, har alla avsnitt på DVD och har kollat på dem hur många ggr som helst, men tröttar aldrig! Hur kan man tröttna på fyra bästa tjejkompisar och girl-talk?! ;)

Jag har redan bokat in den 28 maj i kalendern och meddelat J att han får han vara hemma med dottern! Lisa vad gör du den 28 maj, lust att hänga med mig på bio och lite girlie-talk?

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 23 december 2009

En god jul ...

Hej,

Ja, en riktigt god jul önskar jag Er alla! Min besöksräknare tickar sakta men säkert uppåt och det gör mig så glad, precis som Era gulliga kommentarer!

Idag har varit en riktig städ- och pyntdag ... varför väntar vi alltid till sista dagen ... ja, nästa år så kanske :)

En gran (en ganska verklighetstrogen plastgran) har vi trängt in på den enda plats den kan vara på i vår lägenhet, framför balkongdörren ... ja, det är ju inte så att man springer ut där i tid och otid den här årstiden precis! Pyntet har hängts ganska högt upp för har man en liten pillig tjej här hemma så gäller det att försöka undvika frestelser allt för mycket ... :)


Julskinka har sambon köpt och griljerat, så den har redan provsmakats och nya hyacinter har jag köpt på torget, som snart skall planteras ... ja, det blir nog en lika sen kväll ikväll som vanligt!

Ja, julkänslan vill inte riktigt infinna sig, men imorgon hemma hos mamma och pappa och med brorsan, hans sambo och dotter så kanske ...

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 22 december 2009

Bättre humör ...

Hej,

Idag är jag på lite bättre humör, men julkänsla ... nä, den är inte här ännu iaf!

Fina bilder lånade från Cult Design för att försöka hitta the X-mas spirit!

Vid lunch idag var jag och Lisa och tränade medelgympa på Friskis & Svettis, var skönt att komma iväg, men inte så kul pass idag tyckte jag. Innan så träffades vi på vagnen in till stan och kollade runt i lite affärer, julklappar ... nope ... kläder till oss själva - me like!! Så det blev shopping och tjejsnack i centrala gbg ... inte konstigt att jag är på bättre humör idag *ler*

Imorgon blir det nog lite piffning inför julen här hemma när dottern är på förskolan och J kommer nog hem lite tidigare från jobbet, så det blir väl myskväll dan före dopparedagen.

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 21 december 2009

Tappad, tappad kommer inte igen ... eller?

Hej,

Ja, jag har totalt tappat bort min julkänsla, innan och runt första advent var den på topp, men nu ingen alls! Har kollat in hos Er alla mina favvobloggar nu för att desperat försöka hitta den igen ... *ler*

Idag har jag bara gjort något så totalt tråkigt och osexigt som att åka till Maxi och storhandla ... inte ens vädret med snö som vräker ner, har säkert kommit en decimeter under natten, och ligger fint och lyser upp vårt Göteborg, tycks få mig i julstämning ... suck.

Kom på förut att vi t o m glömde att tända tredje ljuset igår ... vad händer egentligen :)

En liten bild för att muntra upp ett deprimerat inlägg ... haha

Imorgon skall jag träna med Lisa igen, skall iaf bli kul, och sedan blir det nog en snabblunch med lite tjejsnack innan det är dags att hämta lillan på förskolan! Mina stackars hyacinter är totalt överblommade, så det blir nog att införskaffa ett par nya imorgon, dock lämnade min snälla svärmor en julgrupp med ett par hyacinter när de passade dottern i onsdags!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 19 december 2009

Fullt upp ...

Hej,

Har så fullt upp numera att jag inte skrivit något inlägg sedan i tisdags, så nu får de bli de senaste dagarnas händelser i ord och bild!

I onsdags var jag och J på hans företags julfest på Royal Bachelors' Club. Vi var där förra året också, och nu ärdet tredje året jag är med så man börjar ju känna lite människor, vilket bara gör det roligare och trevligare att följa med. Så det var en kväll med god julmat, gott att dricka och trevliga människor att mingla med! Dottern fick vara hemma och ha roligt med farmor, Hans och faster Emilia.

I torsdags var det också fullt upp, hann med både hämtning och lämning på dagis, shoppa lite i stan och träna medelgympa. Jag träffade mamma i stan, så åkte vi hem till min morfar som bor på ett äldreboende. Eftersom han inte kommer vara med på julafton så tyckte jag det kunde vara trevligt att åka och hälsa på med en julblomma nu innan jul!

Igår så var jag och dottern hemma hos Marie och hälsade på. Hon fick för snart tre månader sedan söta dottern Emma och har sonen Carl, fem år också! Jennie var där med lille Robin också. Marie bjöd på god mat och så fick vi småbarnsmammor oss lite tjejsnack också! Sedan blev det lite julklappshandling i stan också innan jag och dottern mötte J, det blev faktiskt samma i torsdags efter besöket hos morfar.

Bilderna är lånade från Marie och Jennies Facebooksidor.

Idag träffade jag några av mina goa fd arbetskamrater(tjejer) för en fika och lite skitsnack innan det var dags att ge sig in i lördags- och julshoppingsvängen idag igen, men nu är det nästan helt färdig shoppat inför julen, bara några småsaker kvar ... puh ... man överlevde i år också :)

Alltså fjärde dagen i rad som jag har varit i stan ... ja, det är väl bara att acceptera att man inte kan vara helt frisk när man helt frivilligt åker dit nu när alla andra är där också!!

De goa, snygga och trevliga tjejerna Eva, Yvonne och Marjan.

Jag och söta Esmeralda.

När jag kom hem så hade J lagat en jättegod svamprisotto med oxfilétournedo till och jag drack ett grymt gott vin till! Nu har vi precis ätit lite goda ostar också, så nu är jag proppmätt ... men känner jag mig själv rätt så ger jag mig säkert på godispåsen snart ändå *ler*

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 15 december 2009

Jul på Liseberg

Hej,

Tackar för alla gulliga kommentarer, det är ju Ni som gör det så roligt att blogga och som motiverar mig att fortsätta!

Nu är vi hemkomna från Liseberg och bjuder här på lite pics ...




(Märkte att sambon och Disa och Daniel också fastnade på bilden)

Tyvärr blir ju bilder aldrig så fina och kan inte ge samma känsla som att vara där! Vi hade jättetrevligt som vi alltid har med Disa och Daniel, medan barnen turas om att skrika ... :)

Nu sitter jag här med lite god fudge från Liseberg och myser, kan inte bestämma mig om jag skall sitta kvar här vid datorn och surfa runt eller om jag skall kolla på Bridget Jones dagbok på TV:n ... har sett den många ggr ... men är ju så bra!?

Vi hörs!

Kram Frida

Tjejkompisar!

Hej alla glada,

Tjejkompisar ger mig så mycket glädje och energi i livet, det finns ingenting bättre än att sitta och snacka med tjejkompisar!! Även om det absolut bästa är att träffas , gärna barnlediga med ett glas vin i handen, och tjöta halva natten ... så kan man ju nu även sitta och chatta, vilket är grymt bra i ett stressat liv med äkta makar, barn, jobb och städning.

Inatt satt jag och Lisa och chattade till klockan var över ett (!) och diskuterade allt mellan himmel och jord ... blev ett och annat LOL också. Jag och Lisa träffades först förra hösten när vi hamnade i samma BVC-grupp med våra små gullungar ... men det är ändå först den här hösten som vi börjat umgås på allvar ... och vi har grymt kul ihop!

Ikväll skall jag träffa en annan av mina bästa kompisar Disa, vi har varit kompisar i 25 år (usch vad gamla vi måste vara då *ler*) och gå på Liseberg ihop med våra sambor och barn, skall bli så trevligt! Jag och Disa var ju mammalediga ihop som jag skrev i ett annat inlägg, men nu blir det inte att vi träffas så jätteofta ... men det klumpar ju gärna ihop sig så idag blir det tredje gången på fyra dagar vi ses!

Min stackars sambo blir ju ofta förvirrad nuförtiden när jag pratar på om Disa/Lisa och han får ju alltid be mig specificera vem jag egentligen menar ... *ler*

Har många fler grymt roliga, trevliga, snygga och schyssta tjejkompisar, men som sagt tjejkompisar är det bästa som finns och ger mig en sådan energi i livet!!

Tycker inte Ni?

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 14 december 2009

Från ett vintrigt Göteborg ...

Hej,

Nu har min julgran äntligen fått komma ut på balkongen (hade tänkte till den 1:e dec, men bättre sent än aldrig) ... ser riktigt fint ut med snön som ligger i alla fall tillfälligt på marken just nu!


Utsikt från balkongen över en vintrig stad!

Nu skall jag väcka dotter och gå hem till Lisa för lek med barnen och tjejsnack ... och så har hon pratat om några goda hembakta muffinsar!

Vi hörs!

Kram Frida

söndag 13 december 2009

Min helg ...

Hej,

Ser att min räknare verkligen börjar räkna upp, så roligt tycker jag att så många vill läsa om det jag skriver, tack alla!

Ja, får bli min helg i bilder nu då (förutom fredagskvällen som jag redan skrivit om). Igår hade vi vänner hemma på julpyssel ...

Mor och dotter bakar pepparkakor ... ja, du Virpi som jag sa nu behöver du inte bara läsa bloggen nu får du faktiskt vara med också!

... och pysslet var faktiskt det vi skulle äta:

* glögg
* glöggnötter
* pepparkakor (som vi bakade själva) med lingoncreme
* tunnbröd med paté och hjortron
* kanapéer med äpplen, sardeller och parmesan
(skulle någon vilja ha recepten så är det bara att maila)

Disa med Maija

Inga stajlade bilder här inte ... :)

Linda håller nytillskottet till släkten, Virpis lille Elias ... och skall ha en egen liten guldklimp om ett par månader!

Idag har vi varit på Maijas tvåårskalas! Maija är dotter till Disa och Daniel som är några av våra bästa vänner! Det skiljer bara fem månader mellan henne och vår lilla tös så jag och Disa var mammalediga samtidigt först och sedan var sambon och Daniel pappalediga samtidigt.


Kul att öppna paket tycker födelsedagsbarnet och tur att man får hjälp av mormor och faster!

Kul att bli sjungen för!

Gott med tårta!

Nu skall jag snart gå och lägga mig!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 12 december 2009

Tjejkväll på stan ...

Hej,

Ja, igår var småbarnsmorsorna, Frida och Lisa, ute och gjorde Göteborg osäkert ... ;)

Börjar med min första dagens (eller egentligen gårdagens då) outfit ...

Lee-jeans och blus från Odd Molly (dottern kom med på ett hörn också).

Igår ja, så var jag och Lisa först och kollade på Så Olika, en bra tjejfilm! Sambon sa att något i stil med innan vid middagen "ja, det är bra att du går med någon annan och ser den" alltså = jag tänker då inte kolla på den ... och som sagt den är en bra film, men kanske just då en tjejfilm. :)

Sedan fortsatte vi till Barsidan och drack cider, hade härligt underbart tjejsnack ... du vet pratar kärlek, barn, sex, jobb och hur jobbiga och underbara karlar vi har ... ;)

Här är söta Lisa på Nivå igår!

Efter det så fortsatte vi till Nivå, ett ställe på Avenyn här i Gbg för Er som inte vet, och drack lite mer cider, forsatte vårt tjejsnack och dansande till sent på natten. Var hemma tre i natt ... så lite trött är jag allt idag, men ändå inte så farligt!


Vi måste definitivt ha sådana här fler roliga kvällar ute jag och Lisa, ser redan fram emot nästa ... :)

I eftermiddag/kväll ser jag fram emot att en massa kompisar kommer över för glögg och julpyssel, var jättelänge sedan vi alla sågs så det skall bli jättekul! Så nu blir det att städa upp lite och fixa iordning sig innan ...

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 7 december 2009

Veckans lista ...

Hej,

Idag skall jag skriva en lista över saker jag är lycklig för att jag har i mitt liv eller som jag ser fram emot!

Har ju gått hemma arbetslös ett ganska bra tag nu och det är verkligen inte jag, visst har det sina fördelar, man får umgås mer med dottern, man kan få lite mer sovmorgon ibland, man behöver inte gå ut om det regnar (ev. lämna/hämta på dagis dock) och man kan spendera halva nätterna vid datorn (vilket jag gör allt som oftast)! Men nej, jag vill ha ett jobb, men drömmen hade varit att ha ett fast halvtidsjobb som ger en bra inkomst och ha ett halvtids jobb/företag/uppdrag, någonting som visst ger lite slantar men som man främst gör för att det är så jäkla kul ... men vad skulle det vara?!

Tyvärr är jag en person som har alldeles för lätt att älta det dåliga i livet ... men ibland måste man få ner det som är bra också, så här kommer det:

* Jag är lycklig över att jag har en sambo som jag älskar och som älskar mig
* Jag har världens underbaraste och sötaste dotter
* Jag är glad för att jag har så många bra vänner och familj
* Jag ser fram emot fredag då jag och Lisa skall ha en tjejkväll, gå på bio, ta några drinkar på något mysigt ställe och tjöta natten lång ...
* Jag ser fram emot lördag då våra kompisar kommer hem till oss för glöggfest och julpyssel, skall bli kul att se alla igen, var jättelänge sedan
* Jag är glad över att det finns så många trevliga och vänliga själar här i Blogglandia som verkar uppskatta min lilla blogg

En mycket suddig bild på mamma och dotter ...


Vi hörs!

Kram Frida

söndag 6 december 2009

Andra ljuset tänt!

Hej,

Tack alla Ni fina för Era gulliga kommentarer, ser att min besöksräknare tickar upp så sakteligen - kul!


Ja, då var det andra ljuset tänt ... börjar verkligen kännas att det närmar sig jul! Skulle vara så roligt om det skulle vilja komma lite snö eller iaf lite vit frost till jul, men det gör det ju nästan aldrig här i Göteborg.

En äkta och en oäkta Marimekkoskål, kan ni se någon skillnad? Merry Christmas-skylt och band från Balders Hage, fat från Tunisien.

Ljusfat, Mailegband från Balders Hage, siffror från Grandma´s och kanel, citrusfrukter från Granit.

En gammal tomte har fått flytta in i hallen.

Idag har jag bara pysslat lite här hemma, pyntat lite mer, gått ner med saker från balkongen till källaren och annat kanske inte jätteroligt, men nödvändigt.

Har lite funderingar på att åka in någon dag med dottern och kolla in NK:s julpyntade skyltfönster ... får väl se om man får tummen ur *ler* ... men hade varit kul och kanske passa på att köpa lite fler julklappar när man ändå är inne i stan!

Om en stund väntar god pannacotta som J gjort - mums!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 5 december 2009

Inställt kalas och räknare ...

Hej.

Vi skulle egentligen på 2-års kalas idag, men lilla Maija har fått feber - stackarn, så icke sa nicke ...

Nä, det blev att vara hemma istället så nu har jag äntligen fått till min besöksräkare (ja, jag vet hade varit smart att haft från början, men men ...) här på bloggen.

Börjar faktiskt känna mig lite stressad över det här med julklappsinköpen, har bara köpt till en person ännu, så det är många kvar ...

Skall nog försöka köpa så många som möjligt på nätet, inte för att jag har det minsta långt till stan eller inte har möjlighet att åka dit, utan mest för att det är så bekvämt!

Vi hörs!

Kram Frida

torsdag 3 december 2009

Förkylt igen ... :(

Hej,

Nu är vi lite förkylda här igen ... jag känner bara lite, även dottern är hyfsad så hon är på förskolan, men sambon kommer hem från jobbet om en stund, känner sig krasslig! Det är väl så här det är att ha barn på förskola, men aldrig kul att vara sjuk. Igår tog jag sprutan ... gick in på vårdcentralen och kom ut vaccinerad tio minuter senare ... rekord eller?! Så jag känner lite i armen, men absolut ingen fara.


Så här fint blommar hyacinten på köksbordet, när man kommer utifrån så känner man doften ... luktar jul!

Tänkte visa hur jag piffat upp den helt vanliga garderoben från Ikea i dotterns rum. Har ju tidigare visat ett par tavlor med bilder av troll som sambon hade när han var liten ... så vi fortsatte på trolltemat ...



Köpte Wallies på Panduro och bara satte upp - jätteenkelt, bara att ta bort om man tröttnar!

Vi hörs!

Kram Frida