Recent Posts

söndag 29 november 2009

Första ljuset tänt!

Hej,

Har blivit några dagar sedan sist, i fredags var jag och Lisa med barnen och (jul) shoppade lite i stan. Annars har vi bara tagit det lugnt i helgen (men pyntat lite så klart).

Idag har varit en seg dag för både jag och sambon, J, gick och la oss riktigt sent igår, så jag hade sovit en timme och J ingenting när dottern vaknade. Vi la henne hos oss och då brukar hon snabbt somna om, men inte i natt, nej i över två timmar så pratade hon, rullade runt, satte sig upp och slogs lite emellanåt! Det var min morgon att gå upp med henne så det var bara att masa sig upp ... men tog med täcket och la mig på soffan. Så dottern kollade på SVT barnkanalen och lekte och jag sov av och till (bra förälder man är, men ibland har nöden ingen lag), medan J fick sova kvar i sovrummet!


Båda ljusfaten Balders Hage, adventsljus och siffror Grandma´s, band Maileg, kanel och citrusfrukter Granit.

Men nu ikväll så har jag pyntat lite till och vi tog fram julmust, glögg, lussebullar och pepparkakor för att avnjuta till ett avsnitt av True Blood, men då fungerar inte surround systemet så icke då ... så sur, men får kolla och lösa detta en annan dag!!




Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 25 november 2009

Ny bebis till världen ...

Hej,

Ja, det är inte jag som har fått eller väntar en ny bebis till världen, nej jag var och hälsade på min kompis Jennie idag och fick träffa hennes son, Robin, för första gången!

Han är faktiskt är 1 och ½ månad, men vi mammor har inte fått tummen ur att träffas förrän nu. Så liten, så lätt ... gud har man haft en sådan liten, känns som en evighet sedan ... men hon är ju bara 1 ½ så, så länge sedan kan det väl inte vara ... *ler*


Först lite mat ...

och sedan sova hos mamma, det är livet det!

Nu sitter jag här med en kopp te och lussekatter och gottar mig!

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 24 november 2009

Muffins och julinspiration ...

Hej,

Idag har jag hunnit med en massa! Jag har varit på en intervju, shoppat lite till inför julen, varit på biblioteket med dottern och bakat Leilas goda dumlemuffins.

Det blev lite pyntat på skåpet i hallen, så enkelt men ändå fint julpyntat! Vad gör inte lite fint Maileg-band runt kruka och ljus och en hyacint i en Marimekko-skål med lite mossa ...


Skåp från Ellos, skylten på skålen kommer från Balders Hage och korgen är från Julias vita drömmar.

Nä, nu skall jag kolla runt lite bland Er andras mysiga bloggar! Imorgon skall jag hem till en av mina bästa vänner Jennie och hälsa på hennes son Robin för första gången.

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 20 november 2009

Julen närmar sig ...

Hej,

Igår var en stressig dag ... jag gick hemifrån fyra gånger ... hann med lite shoppning och klippte mig, vaccinerade dottern och senare på kvällen var det hem till Lisa för ett Mary Kay-party.



Trevliga Katja höll i partyt och visade alla "jag vill ha"-produkterna, men jag försöker hålla i plånboken lite så det blev bara ett läppglans. Men jag måste säga att ansiktet kändes slätt som en barnrumpa efteråt så när ekonomin tillåter så kanske man unnar sig lite fler produkter ...

Ja, som sagt julen närmar sig ... så nu pryds soffan här hemma av en fin julkudde från Åhléns ...



sedan kunde jag inte motstå den här julängeln som nu pryder bänken i dotterns rum.




Skönt att det är fredag idag ... ja, även om jag inte jobbar just nu så är det alltid roligare när sambon också är hemma ... om ett par timmar kommer han hem och har tagit vägen om Saluhallen för lite färsk tonfisk som skall tillagas med något gott till! Trevlig helg!

Vi ses!

Kram Frida

onsdag 18 november 2009

Sicket väder .... och vardagsrum

Hej,

Idag har det varit typiskt Göteborgsväder, blåser storm och regnar på tvären ... inte nice :(

Men jag var tvungen att bege mig ut ... efter jag hämtade dottern på förskolan så åkte vi till Ica Maxi och handlade. Måste sett ganska komisk ut när jag kommer ut med en fullpackad barnvagn som har ett väldigt fladdrigt regnskydd, med en blöjförpackning i handen och försökte gå, köra vagnen och slåss med paraplyt i blåsten samtidigt ... :)



Annars tänkte jag visa Er vårt vardagsrum idag ... fick bara städa och styla lite medans dottern var på förskolan innan korten kunde tas. Vågar inte visa Er hur det ser ut i vanliga fall med posthögar, fjärrkontroller och leksaker överallt ... ;)

Vårt vardagsrum har väl inte riktigt hängt med i min smaks alla svängar, vi har ek nästan överallt (förutom det hemsk vitrinskåpet i björk som skall bytas ut pronto), men nu är jag ju mer inne på vitt.



Tygtavlan och sittpuffen, som inhandlades i Tunisien, tillhör några av mina favoritsaker här, medan lampan har jag tröttnat på totalt ... tur att man redan köpt en ny taklampa då ... skall bara få upp den också ... ;)





Här är den tråkiga, men nödvändiga platsen i vardagsrummet när man är trångbodd, arbetsplatsen med det stora schabraket till dator (själv sitter jag oftast vid en laptop vid köksbordet). Men har man en civilingenjör med stort datorintresse till sambo så har man, då har man tre-fyra-fem datorer i hemmet ... har tappat räkningen!?

Imorgon kväll bär det av hem till Lisa för något trevligt som jag får skriva mer om en annan gång. Nu skall jag snart sätta mig med en kopp te och ett par cupcakes jag tagit fram ur frysen och läsa Underbara Julhem (Drömhem & Trädgårds julnr) som jag bläddrade lite snabbt i förut ... så fint ... rekommenderar jag absolut för Er juliga bloggisar!

Vi hörs!

Kram Frida

lördag 14 november 2009

En rolig kväll på stan ...

Hej,

Idag är det en trött (och lite bakfull) bloggerska som skriver ... *ler*

För igår var jag nämligen på After-Work med mina tidigare arbetskamrater, vi träffades vid fyra och jag åkte hem vid ett så det var en lång men mycket rolig AW! Så idag blir det ingen inredning, ingenting vad ni är vana vid, utan idag blir det några partybilder .... men allt är ju en del av livet ...



Här är jag och några av mina roliga fd arbetskamrater (det är jag i den rosa Odd Molly blusen jag vann på Tradera).



Blev några sådana här igår (tackar så mycket Jonathan och Nico) ...



Inga bartendrar utan två av mina galna (och mycket roliga) arbetskamrater!

Nä, nu får jag fortsätta med att lägga upp alla roliga bilder på FaceBook så mina trevliga kan se dem!

Vi hörs en annan dag och då förmodligen mer inredning ... *ler*

Kram Frida

torsdag 12 november 2009

Shopping inför julen ...

Hej,

Idag har det varit lite mer vardag igen ... dottern har varit på förskolan och sedan tog vi en tur till stan på eftermiddagen. Anledningen till att jag ville åka till stan var egentligen att sambon inte skulle vara hemma nu ikväll och jag kunde inte komma på någon mat att laga och kände för sushi ... så det fick det bli.


Men när man ändå är i stan så måste man ju kolla in i favoritbutikerna så det blev bl a Grandma´s och Balders Hage.

På Grandma´s hittade jag ett fint adventsljus ... kan man väl aldrig få för många av ... *ler* och ännu finare siffror, än de jag hittade förra veckan på Hemtex, till blockljusen jag redan införskaffat för att fixa en adventsljusstake. Jag tror redan jag är uppe i tre adventsljusstakar i mitt huvud (och delar inköpta) ... vi får väl se hur många jag slutar med!

På Balders Hage hittade jag en fin God Jul-skylt, införskaffade ett nytt kuddfodral till hallpallen för jag har tröttnat på mitt gamla (visar en före och en efterbild, ni får gärna säga om det blev bättre eller sämre ... *ler* ) och köpte min absolut första Maileg ... ja inte kanin utan gris faktiskt.


Före, lite orientaliskt från Indiska eller ...

Efter, lite mer lantligt från Nyblom & Kollén

Nu skall jag sätta mig med Spotify i öronen, ätandes Geisha, surfa runt och bara njuta av ensamheten! Sedan har jag faktiskt sista numret av Hus & Hem till mitt förfogande också ... mer njutning ... :)

Vi hörs!

Kram Frida

tisdag 10 november 2009

Dotterns rum del 2

Hej,

Här är fortfarande lite febrigt med dottern så det blir att vara hemma imorgon också. Och här kommer den utlovade del 2 i dottern sovrum.


Stol Ikea, nallen en present.


Lite suddig bild, men tycker de här bokstöden som kommer i par är så fina, köpta på Phillies Design i Göteborg, och alla dotterns skavda böcker :)




Trolltavlor min sambo hade när han var liten, jag köpte billiga vita ramar och satte dem i så blev det så här fint!



Och slutligen bjuder jag på en väldigt ostylad bild av dotterns rum ... så ser det allt som oftast ut ... om inte värre :)



Nu skall jag sätta mig i soffan med sambon som kollar på ett gammalt roligt avsnitt av "Fawlty Towers".

Vi hörs!

Kram Frida

måndag 9 november 2009

Dottern rum del 1

Hej,

Ja, nu är den äntligen på plats ... min fina vinst från Åsa, den hamnade ovanför dotterns säng så hon sover riktigt gott om natten! Tyvärr har mitt lilla hjärtegryn haft feber idag så vi har varit hemma och försökt kurera oss, blir nog ingen förskola imorgon ...

Sambon låg ju deckad hela förra veckan och jag var ju också lite sjuk, vi känner väl oss inte riktigt helt friska ännu ... men nu verkar det ju tyvärr som dottern fått det ... hoppas inte det är svinisen ... bara vanlig förkylning!


Tänkte när jag ändå höll på, att visa upp lilla dotters rum, men insåg att jag har så många bilder att visa så det får bli i ett par delar ...


Sängkläder från Ikea, kudde från Pentik (under den korta period det fanns här i Gbg).




Den här fina boxen ingår i ett set av tre som inhandlades på Ikea när vi var där med Lisa och Edwin för ett par veckor sedan. Lillnasse är verkligen inte stylad inför fotograferingen ... hans öron ser riktigt äckliga ut för dottern älskar att gå omkring med alla gosedjur i munnen ... tvättar och tvättar alla hela tiden ... men blir tyvärr lika äckliga snart igen ... :)


Lampa och kruka från Cult Design.



Nä, nu blir det att surfa runt en stund till innan kudden väntar!

Vi hörs!

Kram Frida

fredag 6 november 2009

Intervju och shopping ...

Hej,

Igår var jag och hämtade ut min Odd Molly blus och den var så fin som jag föreställt mig .... *ler* innan jag och dottern var och fikade och lekte hemma hos Lisa och Edwin.

Idag var det upp tidigt och iväg på en jobbintervju ... hoppas hoppas! Sedan var jag kvar i stan en stund själv utan barn och med en massa roliga affärer att kolla in .... på allt nytt som kommit in inför julen.

Bjuder på en bild av de fina sakerna jag köpt på Balders Hage, det blev alltså en massa småsaker inför julen ... längtar tills man kan börja pynta och fixa inför advent!




Annars har det ju varit lite förskylt för mig den här veckan, men sambon är fortfarande dålig med feber, hosta och halsont, vi skojar om att han kanske håller på att utvecklats till ett "svin" ... men det får vi väl inte hoppas ... *ler*, puss min älskling för att du skall bli frisk!

Vi hörs!

Kram Frida

onsdag 4 november 2009

Julstrumpa och tofflor ...

Hej allihopa,

Jag vill börja med att säga att det är såååå roligt att fler och fler av Er därute hittar till mig och jag vill tacka för alla gratulationer till min vinst! Väntar med spänning tills jag får den och kan hänga upp den ...

Igår fick jag paketet med julstrumpan jag beställt från MiaMaria. Den var verkligen lika fin som jag trodde och dessutom hade hon packat den fint ...




och gjort ett jättefint kort hon skickade med. Verkligen kul när man får något man känner att personen ifråga som skickat det lagt ner tid och energi på att få det fint och roligt! Tack MiaMaria!



Julstrumpan kommer nog få bo i dotterns rum till jul.


Barnstol Ikea, nalle present.

Måste bara visa ett kort som smälter en mammas hjärta också, min söta dotter provar mina tofflor och tycker det är så kul att stolpa omkring hemma i dem ... med risk att snubbla över storleksskillnaden mellan toffel och fot ... *ler*


Förkylningen har varit bättre idag, så imorgon blir det nog en tur till stan. Nu skall jag sätta mig och läsa alla Er andras fina, tänkvärda och roliga blogginlägg och äta lite helnöt ... man måste väl få unna sig lite när man är sjuk ... *ler*

Vi hörs!

Kramar Frida

måndag 2 november 2009

Jag vann ... igen ....

Hej,

Får bli ett inlägg till idag faktiskt, fick reda på för en stund sedan att jag vunnit på Åsas fina blogg! Se här nedan vad jag vunnit, så fin, kanske skall ha den i dotterns rum ... så hon sover gott om nätterna ...

Kul att den liknar min Välkommen-skylt jag har i hallen, som ni ser här på bloggen också.




Skrev ju tidigare idag att jag vann en auktion på Tradera igår och nu vinner jag idag också ... fast jag är förkyld ... skall på anställningsintervju senare i veckan så vem vet kanske kan vara min lyckodag då också!!

Nu skall jag sätta mig och skriva några jobbansökningar och sedan börjar min barnfria kväll!

Vi hörs! /Frida

Kärleken är besvarad ...

Hej,

Ja, alltså en Odd Molly-blus kommer komma till mig i ett paket på posten snart ... jag har alltså vunnit en auktion på Tradera ... yippie!! (Hoppas den passar bara ... ?!)

Är den inte fin? Me love *ler* Bild lånad från Tradera.

Ja, nu börjar väl julen hemma hos oss ... i fredags så var jag och Lisa med barnen på Ikea, det var jättetrevligt att gå där och tjöta och äta en traditionell köttbullelunch! Inköpen blev en ny lampa till vardagsrummet, lite ljus (som kommer att bli fina adventsljus), lite barnsäkerhetsprodukter, ny sprits med tyllar och en liten minijulgran! Den kommer att få bo inomhus i november, men i december så kommer den få flytta ut på balkongen, hoppas jag kan hitta någon utomhusbelysning, har för mig att vi skall ha någon sådan ...



Utanför fönstret på bilden kan ni se ett regnigt Göteborg (vädret är riktigt hemskt idag, tur att man inte behöver gå ut). I lördags så firade jag och sambon 11 år tillsammans, så det blev en god middag och efterrätt för att fira! Igår vaknade jag upp och var förskyld ... inte riktigt lika kul!

Vi hörs! /Frida