Recent Posts

onsdag 23 september 2009

Höstnytt och kalasgott ...

Hej,

Har varit mycket nu med inskolning på förskolan för dottern och kalas i helgen! Men jag fick i alla fall tummen ur förra veckan att köpa ett par fina höstväxter till balkongen.


Stora lyktan present, de små Ikea och pumporna från den lokala blomsteraffären (som jag vann i för ett tag sedan ...)

Den här fina termometern har min svärmor gjort.

I söndags efter kalaset så fortsatte jag och sambon att kalasa på den oerhört fina och goda presenten med ost, kex, marmelad, vin, choklad och ljus som min bror och hans sambo gav oss.

Rosorna har svärmor plockat i sin lilla trädgård.

Nä, nu skall jag äta lite och kolla på ett inspelat avsnitt av Anna Pihl innan jag hämtar dottern på förskolan.

Vi hörs! /Kram Frida

måndag 14 september 2009

Muffins och första dagen ...

Hej,

Igår var jag lite gottesugen ... som alltid ... *ler* så jag bakade Leilas goda Dumlemuffins.


Har inte fått tummen ur att köpa en muffinsform så jag får sätta pappersformarna i suffléformar för att de inte skall pysa ut (vilket de gjorde med råge första gången innan jag kom på detta trick). Så här fint, och supergott, blev resultatet!


Idag började inskolningen av dottern på dagis och så här fin och söt var man i morse!


Nu bär det av till öppna förskolan med Lisa och Edwin.

Vi hörs! /Frida

söndag 13 september 2009

Lugnet inför stormen ...

Hej,

Nej, riktigt så dramatiskt kanske det inte blir, men den här helgen tar vi det bara lugnt inför att börja inskolningen av dottern på förskolan imorgon.


Gjorde inget speciellt igår, tvättade och pysslade lite hemma, annars inget alls. Sambon gjorde en god fiskgratäng med kräftstjärtar och sparris, med ett glas vitt till, blir det en kanonmiddag en lördagskväll!

Vi hörs! /Frida

fredag 11 september 2009

Blommor & Green Gate

Jag vann!!

Idag var det någon som ville göra min dag, behövde jag verkligen nu när jag varit nere ett tag ... Jag var i blomsteraffären på torget idag och köpte ett par prydnadspumpor som jag tänkte ha på balkongen när jag fixat lite fina höstblommor där och när jag var på väg hem så ringde de och sa att jag vunnit veckans blombukett ... Vad glad jag blev!! Så det var bara att gå tillbaka till torget och välja ut bukett, jag valde en fin höstbukett som nu får pryda mitt matbord i köket.


När jag sedan äntligen kommit hem igen och satt och matade dottern så ringde de igen, då hade jag inte fått tillbaka mitt Visakort, så det var bara att promenera bort till torget igen, verkligen jättesnällt att de ringde ... men de börjar ju känna igen mig nu ... *ler*


Egentligen skulle dagens inlägg handla om de fina sakerna från Green Gate som jag nu fått hem, men var ju tvungen att skriva om min fina vinst också! Jag har ju sett att många av er på bloggarna gillar Green Gate och nu har även jag fallit för många av deras fina saker, jag köpte dem på Elsas Hem.

Fina diskhanddukar kan man aldrig få för många av! Blev även en fin brödkorgsduk för att matcha ...


Green Gates påse för klädnypor har jag kollat på länge, men tyckt att den egentligen var lite för dyr, men nu kunde jag inte motstå!


Även dottern fick sig lite Green Gate i form av barnbestick.


Mer en annan dag. Ha det! /Kram Frida

onsdag 9 september 2009

Målarprojekt del 1

Hej,

Är hemma (fast det är ju jag för tillfället ändå ...) för jag och dottern är förkylda. Tänkte visa del 1 i mitt målarprojekt. Jag köpte två knoppbrädor på Skansen när jag var där i somras (är det inte fortfarande sommar ... *snyft*) som jag har målat vita. Den ena är nu uppe på väggen i dotterns rum, blev fint tycker jag.

Finare vitmålad, eller vad tycker ni?

Tygpåse köpt på Ambiance i Stockholm, bilen på hyllan är en doppresent från kompisen Maija och klänningen har dottern "ärvt" från samma kompis.

Den andra knoppbrädan har jag planer på att sätta upp på väggen i köket och även måla en annan grej och ha där, men vi får se om man får tummen ur någon dag.

Även om jag sörjer som jag skrev ovan att sommaren tycks vara slut för den här gången, så gillar jag att nu när det börjar bli mörkare så får man tända levande ljus och även fina lampor igen. Nedan bilder tog jag en kväll för ett par veckor sedan när sambon var ute och svirade med grabbarna och jag myste för mig själv när lillan sov!


Det här fina hjärtat med hängare för ljus köpte jag i en mysig liten butik i Mollösund i somras (såg en likadan i Stockholm som var mycket dyrare) och nu hänger den i mitt stora vardagsrumsfönster. Nedan är min favoritlampa som står i köksfönstret.

Både lampfot och skärm har jag köpt på Balders Hage.

Nä, nu måste jag söka lite jobb också innan dottern vaknar.

Vi hörs! /Kram Frida

fredag 4 september 2009

Vaccination och lite fynd ...

Hej,

Jag vill börja med att tacka för alla fina kommentarer som har börjat trilla in, era go´a ord (en sann göteborgare ... *ler*, eller nästan iaf) värmer hjärtat och gör mig mer inspirerad att fortsätta!

Igår när jag ändå var inne i stan (känns konstigt att säga så när man faktiskt bor i stan, men ändå inte) och vaccinerade dottern så kunde jag ju inte motstå att kolla in lite inredningsaffärer också ... *ler* ... allt är som vanligt alltså.

Korg Gåvan, glasburkar Ikea, muffinsformar Syster Lycklig.

Först köpte jag en liten vit skål på Indiska, jag såg den för ett tag sedan i någon inredningstidning och tyckte den var så söt att jag bara var tvungen att köpa den. Sedan gick jag som vanligt till Balders Hage och de hade rea så för endast 49 kr fick jag en löpare (kan den som har bra syn se på bilden nedan). Sedan kunde jag inte motstå de fina glasburkarna som jag skall fylla med något (försöker hålla mitt löfte från förra inlägget om att införskaffa lite fina burkar till skafferiet ... ).

Löpare Nyblom o Kollén, glasburkar Ib Laursen, båda från Balders Hage.

Äggkorg och receptbok Julias vita drömmar.

På bilden ovan kan ni även få se en skymt av ett mycket regnigt och blåsigt Göteborg och mitt sälgträd på balkongen. Jag köpte även en liten murgröna för att ha i den söta vita krukan som jag tidigare köpt även den på Balders Hage. Den skall få förgylla min tavellist i vardagsrummet (hoppas den överlever bara).

Zinkstrut Hjärterum, ljusstakar Indiska.

Nä, nu måste jag gå och äta lite innan dottern vaknar igen och sedan har jag även lite målarprojekt som jag någon dag kommer att visa här på bloggen.

Vi hörs! /Frida