Recent Posts

söndag 30 augusti 2009

Köket och ett mindre fint skafferi ...

Hej,

Blivit ett tag sedan jag skrev något, får försöka bättra mig ...

Idag tänkte jag visa mitt kök och ett i alla fall städat skafferi. Det började med att Lotta inspirerade mig, med sitt mycket fina skafferi på sin blogg, att städa upp i mina två skåp som skall föreställa skafferi.


SÅ här blev i alla fall resultatet, absolut inget roligt eller fint skafferi, men alltid roligare när det är i ordning, dessutom blev jag inspirerad av Lotta att kanske skaffa lite fler fina burkar att förvara olika saker i. Så det är nu nedskrivet på inköpslista i mitt minne.

Handduken är köpt på Bruka i Stockholm, diskmedels- och tvålpumpen är från Cult Design och den röda grillvanten är från Lexington köpt på Älvhem Mäkleri & Interiör.

Vi har turen att bo i en nybyggd lägenhet som visst till vissa delar är standard, men ändå har lite roliga och fräschare detaljer. Jag måste väl erkänna att jag inte tillbringar speciellt mycket tid i köket, dels sköter min goa sambo nästan all matlagning hemma hos oss och disk och städ kan jag väl inte säga tillhör mina favoritsysslor så det blir ju inte lika mycket av det som det kanske borde. Jag älskar när det är städat, rent och snygg omkring mig, men har inte alltid orken till att ta tag i det.

Slaktarblocket är från Jamie Oliver, teburken är köpt på Iems.

Men efter att ha köpt Leilas "A piece of Cake" när jag var i Stockholm för några veckor sedan så har jag blivit lite mer inspirerad till att baka. Har bakat hennes goda cupcakes ett par gånger och blir nog något annat gott här vilken dag som helst nu!


Espressomaskinen och kaffemalen från Rancilio är min sambos favoriter. Han köpte dem när jag precis hade blivit gravid och mådde illa av allt ... urk vad hemskt det var! Så just då var jag inte så förtjusta i dem, nu även om jag själv inte dricker kaffe så är de snygga detaljer i köket. Däremot så behöver vi byta ut vår gamla kaffebryggare till en ny och fräsch, får väl se när tid, inspiration och pengar infinner sig till detta inköp. Även kaffeburken är köpt på Iems.

Vi hörs en annan dag!

/Frida

måndag 17 augusti 2009

Ditten och datten ...

Hej,

Idag tänkte jag visa lite bilder från semestern och de sista veckorna som jag inte visat tidigare, först en par bilder från Mollösund, underbara dottern som tar sitt första och förmodligen sista dopp i havet den här sommaren och provar regnkläderna, med sambon, som vi köpte på Göksäter.


Nedan är ett väldigt fint hus (här skulle inte jag ha något emot att flytta in direkt, men ser dock inte lika mysigt ut på bild) också det i Mollösund som vi såg på vår regniga promenad.


En bild på Gröna Lund i Stockholm tagen från nöjesparkens bästa sida, från vattnet!


En mycket solig torsdag så var vi med våra bästa vänner Disa, Daniel och lilla söta Maija på Liseberg och barnen fick sin första tur med "Farfars bilar"!


Tycker inte bloggen handlat speciellt mycket om inredning det sista, men blir väl så på semestern, skall försöka bättra mig angående detta!

Vi hörs! /Frida

måndag 10 augusti 2009

Ett tag sedan ...

Hej,

Det var verkligen ett tag sedan jag skrev något, men jag hade inte någon som helst inspiration förra veckan att skriva något! Idag är sambon tillbaka på jobbet och den vardagliga rutiner kommer väl snart att smyga på en, tråkigt, men samtidigt lite skönt. Förra helgen var jag som sagt i Stockholm, med kanonväder fredag och söndag, medan det regnade på lördagen när vi var i Waxholm, så ett sådant ställe vid vattnet blir ju tyvärr aldrig lika mysigt som det skulle varit om det varit strålande sol!

Efter en massa shopping (visar jag en annan dag) på fredagen på dan, så var jag och mamma på Gröna Lund på kvällen.


Efter att ha käkat pizza och druckit öl i restaurangen nere vid vattnet så kollade vi in kvällens artist, Amy Mcdonald, en stund (tyvärr en suddig bild). Vi hälsade på i Pettsson & Findus hus och kunde inte motstå att ta några roliga bilder.


På lördagen var vi som sagt i Waxholm, lite shopping och seightseeing, även där. Nedan på bilden är kastellet och mittemot ligger en inredningsaffär, Magasinet i Waxholm, men där hittade jag tyvärr inget denna dag. På kvällen var vi på en mysig restaurang på Östermalm, Halv Grek Plus Turk, som namnet säger så är det mat med inspiration från Grekland och Turkiet så gillar man sådan mat så är det väl värt ett besök.


På söndagen så tog vi en båttur ut från ett soldränkt Nybroplan, vi ville gå och kolla på Stenskt Tenn, men de hade tyvärr inte öppet på söndagar så vi fick nöja oss med lite fönstertittande.


Båtturen gick till Hammarby sjöstad och på vägen tillbaka hoppade vi av vid Grönan och gick till Skansen (tog inga bilder där nu, för jag har mängder sedan tidigare).

Till sist lite mer shopping i Stockholm City fram till det var dags att ta tåget hem för denna gång. Gick faktiskt riktigt bra att vara utan dottern en hel helg, och jag och mamma har alltid så trevligt så det blir nog fler Stockholm-helger i framtiden!

Vi hörs! /Frida